Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 119 12.10.2010 8
Liikuntalautakunta 129 17.11.2010 7

508-2010 (056)

Projektiavustuksen II-jako

Tiivistelmä: -

Liiklk § 119

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunnan vuoden 2010 avustusmäärärahasta on varattu 19.1.2010 § 12 projektiavustukseen 26 000€. Liikuntalautakunta on hyväksynyt avustuksen periaatteet 19.1.2010 § 11, niin että avustuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa.

Liikuntalautakunta on sitonut em. määrärahaa seuraavasti: 7.5.2008 § 129 Lahjan Tytöt ry 3 105 € ja 19.1.2010 § 12 Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 10 000 € , I-jako 8.6.2010 § 89 7835,38 €. Yhteensä 20 940,38 €,  eli jäljellä 5059,62 €.

Turun Amerikkalainen Jalkapallo ry on ilmoittanut luopuvansa heille I-jaossa myönnetyistä avustuksista, yhteensä 3135 €, joten määrärahaa on tämä huomioiden käytettävissä yhteensä 8194,62 €.

Liikuntapalvelukeskukselle on jätetty seuraavat II-jakoa koskevat anomukset:

1. Turun Riennon Taitoluistelu ry

Lasten harrastemuotoista liikuntaa, matalan kynnyksen toiminnan aloittaminen: Seura järjestää taitoluisteluun tutustumispaketin 12 esikoulu- ja/tai 1. luokalle. Lapsille järjestetään kuljetus koululta jäähallille koulupäivän aikana, jolloin matka on turvallinen ja kynnys tutustua luisteluun on mahdollisimman matala. Lapset voivat projektin jälkeen jatkaa luistelua seuran luistelukouluissa. Yhteistyötä opetustoimen kanssa.

2. SIRIUS kv. nuorisoaloitteiden yhdistys ry

Nuorten liikunnasta syrjäytymisen ehkäisyä; passiivisiin nuoriin kohdistuvaa toimintaa ja elämänhallinnan tukemista. Yhdistys järjestää säännöllistä liikuntatoimintaa, mm. jumppaa ja uintia, vähävaraisille huonokuntoisille lapsille ja nuorille, joista suurin osa on venäjänkielisiä maahanmuuttajia sekä yksinhuoltajaperheiden suomalaisia.

3. Turun Amerikkalainen Jalkapallo ry

Nuorten liikunnasta syrjäytymisen ehkäisyä; drop out -ilmiön ehkäisy ja passiivisiin nuoriin kohdistuvaa toimintaa. Seura perustaa amerikkalaisen jalkapallon koululiigan, johon kuuluu 15 joukkuetta eri peruskouluista ja lukioista. Kun joka joukkueessa on 15 pelaajaa, se tekee yhteensä 225 liikkuvaa nuorta. Toiminnassa rekrytoidaan ja koulutetaan myös nuoria valmentajia.

4. Turun Urheiluliitto ry

Aikuisten hyöty- ja arkiliikuntaa; aikuisten terveysliikuntaa, toiminnan uudelleen käynnistäminen. Seura aktivoi uudelleen naisten keilailuharrastuksen, joka on puuttunut jaostolta 8-10 vuotta, ja tähtää pysyvyyteen.

5. Turun Seudun Hengitysyhdistys ry

Aikuisten hyöty- ja arkiliikuntaa; aikuisten terveysliikuntaa. Yhdistys järjestää Iloa elämään! -senioripäivät Kesäkoti Toivonniemessä 10.-13.8.2010. Ohjelmassa on tutustumista eri liikuntamuotoihin joita voi jatkaa säännöllisesti yhdistyksen syksyllä tarjoamilla liikuntatunneilla. Yhdistys on saanut tukea vastaavaan tapahtumaan vuonna 2009: Liiklk 16.06.2009 § 143.

6. Suomen Parkinson-liitto ry

Aikuisten hyöty- ja arkiliikuntaa; aikuisten terveysliikuntaa, erityisesti passiivisiin kohdistuvaa liikuntaa. Yhdistys järjestää syksyllä 4 ohjauksellista toimintapäivää, jolloin tutustutaan eri liikuntalajeihin. Näiden pohjalta perustetaan säännölliset liikuntaryhmät, joiden ylläpitämiseksi kevätkaudella 2011 järjestetään liikuntapäivät kerran kuukaudessa. Lisäksi yhdistys kokoaa oppaan terveysliikunnasta.

7. Operaatio Ruokakassi

Aikuisten hyöty- ja arkiliikuntaa; aikuisten terveysliikuntaa, erityisesti passiivisiin kohdistuvaa liikuntaa ja elämänhallinnan tukemista. Yhdistys järjestää Varissuolla kerran viikossa terveyttä ja elämänhallintaa edistävää toimintaa alueen väestölle ja etenkin avun tarvitsijoille. Viikoittaiseen tapaamiseen liittyy aina liikunnanohjaus, ja lisäksi esim. luentoja.

8. Shisei ry

Uuden urheiluseuran toiminnan käynnistäminen, nuorten harrastustoimintaa. Uusi judoseura, joka on aloittanut syksyllä 2010. Toiminnan painopiste on 10–18-vuotiaissa. Starttiavustus 200 €.

9. Tre Ankkare ry

Uuden urheiluseuran toiminnan käynnistäminen, nuorten harrastustoimintaa. Uusi salibandyseura, joka on perustettu huhtikuussa 2010. Seurassa pelaa alle 20-vuotiaita poikia. Starttiavustus 200 €.

Liitteessä 1 on jakoehdotus. Liikuntapalvelukeskus esittää, että lasten ja nuorten toiminnan osalta avustusta jaetaan 50 % ja aikuisten osalta 30 % nettokustannuksista. Nettokustannukset lasketaan vähentämällä hyväksytyistä menoista mahdolliset tulot. Lisäksi liikuntapalvelukeskus esittää, että Turun Seudun Hengitysyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta, sillä jakoperiaatteiden mukaan hankkeen tulee olla uutta tai uudestaan aloitettua ja sen tulee pyrkiä pysyvyyteen ja lisäksi avustus on kertaluonteinen. Shisei ry ja Tre Nakkare ry ovat uusia vuonna 2010 perustettuja yhdistyksiä. Yhdistykset on perustettu toiminta-avustuksen jaon jälkeen, joten yhdistyksille esitetään jaettavaksi 200 €:n starttiraha, kuten toiminta-avustusjaossa jaetaan uusille yhdistyksille.

Liite 1Jakoehdotus

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää projektiavustusta 8624,10 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan. Määrärahan ylittävä osuus 429,48 € järjestöliikunnan käyttötaloudesta tililtä 1521010.

PäätösLiikuntalautakunta päätti hyväksyä ehdotuksen muilta osin, paitsi kohdat 7 (Operaatio Ruokakassi) ja 9 (Tre Ankkare ry) palautettiin uudelleen valmisteltavaksi yksimielisesti.

 

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Liiklk § 129

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunta päätti 12.10.2010 § 119 palauttaa kohdat 7 (Operaatio Ruokakassi) ja 9 (Tre Ankkare ry) uudelleen valmisteltavaksi.

Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistysnetti-tietokannan perusteella Operaatio Ruokakassi ry on rekisteröity 6.10.2010 ja Tre Ankkare ry 5.8.2010.

1. Operaatio Ruokakassi ry

Aikuisten hyöty- ja arkiliikuntaa; aikuisten terveysliikuntaa, erityisesti passiivisiin kohdistuvaa liikuntaa ja elämänhallinnan tukemista. Yhdistys järjestää Varissuolla kerran viikossa terveyttä ja elämänhallintaa edistävää toimintaa alueen väestölle ja etenkin avun tarvitsijoille. Viikoittaiseen tapaamiseen liittyy aina liikunnanohjaus ja lisäksi esim. luentoja. Liikuntalautakunnalle on lähetty 4.10.2010 Kotitalousopettajien liitto ry:n toiminnanjohtajan suositus, jossa kuvataan Operaatio Ruokakassia ja siihen liittyvää KuntoVaris-toimintaa. Yhdistys anoo projektiavustusta juuri KuntoVaris-toimintaan.

Oheismateriaali 1Kotitalousopettajien liitto ry:n toiminnanjohtajan suositus

Operaatio Ruokakassi ry:lle esitetään jaettavaksi avustusta 30 % hyväksytyistä nettokustannuksista. Hyväksytyt nettokustannukset ovat 4 880 €, joten avustuksen määrä on 1 464 €.

2. Tre Ankkare ry

Uuden urheiluseuran toiminnan käynnistäminen, nuorten harrastustoimintaa. Uusi salibandyseura, joka on perustettu huhtikuussa 2010 ja rekisteröity yhdistykseksi 5.8.2010. Seurassa pelaa alle 20-vuotiaita poikia.

Yhdistykselle esitetään starttiavustusta 200 €. Starttiavustuksen maksamisen edellytyksenä on se, että yhdistys on toimittanut sääntönsä liikuntapalvelukeskukseen.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää projektiavustusta Operaatio Ruokakassi ry:lle 1 464 € ja Tre Ankkare ry:lle 200 €.

PäätösLiikuntalautakunta päätti palauttaa Operaatio Ruokakassi ry:n anomuksen uudelleen valmisteltavaksi ja hylätä Tre Ankkare ry:n anomuksen.

Päätös asiassa Operaatio Ruokakassi ry:n anomuksen uudelleen valmisteltavaksi lähettämisen puolesta tehtiin äänin 7-5.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Mäenpään Heinosen kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät lisäksi Johansén, Rautee, Vehviläinen, Viljamaa ja Virtanen.

Käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Lindeberg, Luoma, Nieminen, Terävä ja Sutela.

 

Päätös asiassa Tre Ankkare ry:n anomuksen hylkäyksen puolesta tehtiin äänin 8-4.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Mäenpään Heinosen kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät lisäksi Johansén, Lindeberg, Rautee, Vehviläinen, Viljamaa ja Virtanen.

Anomuksen hyväksymisen puolesta äänestivät Luoma, Nieminen, Terävä ja Sutela.

 

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedAnojat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 119
Liite 1:Projektiavustuksen jakoehdotus