Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12212.10.20101

11435-2010 (111)

Urheiluasiamiehen viran (vak.nro 403803) muuttaminen toimeksi ja tehtäväkuvan muuttaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 122

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Urheiluasiamiehen vakanssin tulee avoimeksi lokakuun lopussa. Urheiluasiamies työskentelee liikuntapalvelukeskuksessa järjestöliikuntaosastolla. Urheiluasiamiehen työtehtäviä ovat olleet kansainvälinen yhteistyö, liikunta-avustusten jakoperiaatteiden suunnittelu sekä avustuspäätösten valmistelu. Viran pätevyysvaatimuksena on ollut urheiluopistossa suoritettu liikunnanohjaajan tutkinto tai hyvä perehtyneisyys liikuntatoimintaan.

Liikuntalautakunta on talousarvioesityksessään vuodelle 2011 varannut määrärahan urheiluasiamiehen kokopäiväiselle vakanssille. Se on huomioitu myös talousarvioesityksen henkilöstömitoituksessa.

Urheiluasiamiehen vakanssin tehtäväkuvaa on syytä tarkistaa osana järjestöliikunnan tulosalueen kokonaistarkastelua. Myös nimike on aiheellista päivittää kuvaamaan työtehtäviä. Olennaisena osana vakanssin tulevaa tehtäväkuvaa on seurayhteistyön kehittäminen ja ylipäänsä urheilujärjestöpalveluiden kehittäminen. Olennaista on konkreettisesti myös erilaisten verkostojen ja laajan seurakumppanuuden rakentaminen. Uudeksi nimikkeeksi esitetään järjestökoordinaattoria. Samalla esitetään vähäistä tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista. Palkan tarkistaminen perustuu järjestöliikunnan osaston keskinäisiin palkkasuhteisiin sekä pätevyysvaatimuksen nousemiseen.

Järjestöliikuntaosasto koostuu tällä hetkellä neljästä vakanssista. Osastolla on kaksi liikuntasuunnittelijaa, joiden vastuualueella on liikuntapaikkasuunnittelu, järjestöpalveluiden kehittäminen sekä lisäksi viestinnän kehittäminen ja kansainväliset asiat. Liikuntasihteeri vastaa pääasiallisesti liikunta-avustusten suunnittelusta, valmistelusta ja toimeenpanosta. Neljäs vakanssi on järjestöliikuntapäällikön vakanssi. Järjestöliikuntaosasto tukee toiminnallaan ja palveluillaan turkulaisten urheilu- ja liikuntaseurojen ja liikuntayhdistysten toimintaedellytyksiä. Jotta turkulaista urheilujärjestökenttää voidaan palvella jatkossakin laajasti ja monipuolisesti sekä jotta olemassa olevia yhteistyöntapoja voidaan vielä laajentaa, on urheiluasiamiehen vakanssin säilyminen osastolla erittäin olennaista.

Seuraparlamentin ohjausryhmä puoltaa vakanssin tehtäväkuvan päivitystä. Ohjausryhmä näkee erittäin tärkeänä, että vakanssi tullaan täyttämään ja että seurayhteistyötä sekä järjestöliikuntaosastoa tullaan edelleen toimen kautta vahvistamaan. Esitetty toimenkuva tukee myös seuraparlamentin kehitystyötä.

Liite 1Tehtäväkuvan muutoslomake

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Turkulaisilla liikuntajärjestöillä on erittäin keskeinen rooli kaupunkilaisten liikuntapalveluiden tuottajana. Seuroissa liikkuu aktiivisesti  noin 60.000 jäsentä pienistä lapsista senioreihin. Seuratyön arvoa on mahdotonta korvata palkkatyövoimalla. Seurojen vapaaehtoistyöllä on sekä huomattava itseisarvo, että moninkertaiset hyvinvointi- ja terveysvaikutukset asukkaisiin. Kaupungin liikuntatoimelle on haastava rooli sujuvan yhteistyön luomiseksi ja ylläpitämiseksi noin kolmen sadan turkulaisen liikuntajärjestön kanssa. Järjestöliikunnan tulosalueelle tehtävät henkilöstöresurssoinnit tuovat moninkertaisen hyödyn aktiivisina ja hyvinvoivina asukkaina.

EhdotusLiikuntalautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle urheiluasiamiehen viran muuttamista toimeksi ja tehtäväkuvan muuttamista liitteen 1 mukaisesti.

PäätösLiikuntalautakunta päätti esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle urheiluasiamiehen viran muuttamista toimeksi, nimikkeen ja tehtäväkuvan muuttamista liitteen 1 mukaisesti.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Liiklk § 122
Liite 1:Tehtäväkuvan muutoslomake