Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12012.10.20109

11181-2010 (032)

Anomus Liikuntavuoden ensi-ilta -tapahtuman maksuttomuudesta Parkin kentällä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 120

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl/ liikuntasihteeri Martti Raikasniemi:

Joka kuukausi vuonna 2011 järjestetään Kulttuurikuntoilun keskuspuisto-hankkeeseen liittyvä kulttuuria ja liikuntaa tavalla tai toisella yhdistelevä tapahtuma/tapahtumaviikonloppu. Tapahtumilla pyritään löytämään uusia tapoja yhdistää kulttuuria ja liikuntaa eri-ikäisille ihmisille. Kulttuurivuoden tapahtumat avaa Liikuntavuoden ensi-ilta loppiaisena 6.1.2011 klo 11–18 Parkin kentällä.

Liikunnan ensi-ilta tapahtumia on järjestetty usean vuoden ajan loppiaisena yhteistyössä kulttuuritoimen ja yhdistysten kanssa. Liikuntapalvelukeskus on järjestänyt tapahtumaan liittyen Parkin kentällä yleisötapahtuman, joka on toiminut myös tekojääkentän talvikäytön vauhdittajana.

Kulttuuripääkaupunkivuotena Liikuntavuoden ensi-illasta on tarkoitus tehdä näyttävä tapahtuma Parkin kentällä. Ohjelmassa on seurojen järjestämänä monipuolista luisteluliikuntaa, opastusta sekä taitojen testaamismahdollisuutta niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin. Tapahtumassa on huomioitu myös erityisliikunta. Lisäksi ohjelmassa on muodostelmaluisteluesityksiä ja vapaata luistelua musiikin tahdissa. Tapahtumassa esiintyy Turun filharmoninen orkesteri screenin välityksellä. 

Tapahtumalla on tarkoitus houkutella iloisen luisteluliikunnan pariin uusia asiakkaita ja tarjota niin uusille kuin vakioasiakkaillekin kulttuurinen ja liikunnallinen elämys. Liikkumaan aktivoinnin näkökulmasta tapahtuma on erinomainen paikka tavoittaa uusia asiakkaita liikunnan pariin. Yhteistyösopimus Kulttuurikuntoilun keskuspuistohankkeeseen on päätetty liikuntalautakunnassa 7.4.2009 § 84.

Parkin kentän liikuntatapahtumien hinta on asiakasryhmä 3:lle 60 €/t ja asiakasryhmä 2:lle 15 €/t. Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -tapahtumissa järjestäjänä ovat Turku 2011 säätiö (asiakasryhmä 3), kulttuuriasiainkeskus (asiakasryhmä 2) ja liikuntapalvelukeskus. Yleisöluistelu maksaa viikonloppuisin 1 €/ hlö. Esitän, että liikuntalautakunta päättää myöntää maksutta Parkin kentän Liikunnan ensi-iltatapahtuman käyttöön 6.1.2010 ja myöntää tapahtumaan vapaan sisäänpääsyn.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Parkin kentän Liikunnan ensi-iltatapahtumaan maksutta 6.1.2010 klo 10–18 ja päättää myöntää tapahtumaan asiakkaille vapaan sisäänpääsyn.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKulttuuritoimi
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedLaakso Sanna
tiedPyöli Ismo