Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 53 13.04.2010 12

505-2010 (056)

Kansainvälisten tapahtumien avustaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 53

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / urheiluasiamies Pertti Perko:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kansainvälisen toiminnan avustamisen periaatteet 15.12.2009 § 232 ja avustusmäärärahat 19.1.2010 § 13.

Liikuntalautakunta on varannut tähän avustusmuotoon 42 000€. Nyt on kyseessä ns. runko-ohjelman hyväksyminen.

Liite 1Runko-ohjelman anomukset ja avustusehdotus

Ehdotussarakkeeseen merkitty summa suoritetaan anojalle edellyttäen, että lopulliset hyväksytyt kustannukset toteutuvat vähintään anomuksen suuruisina. Mikäli kustannukset ovat arvioituja pienemmät, laskee avustus vastaavasti samassa suhteessa. Ehdotettava avustus on myös maksettava maksimiavustus.

Lisäselvityksenä liikuntapalvelukeskus esittää:

Anomukset 1 ja 5: liikuntapalvelukeskus katsoo, että yhden maan yksittäisen joukkueen/joukkueiden vierailu ei täytä kriteereitä.

Anomukset 2,11 ja 13: kustannusten suuruuden ja määrärahojen rajallisuuden vuoksi käytetään maksimiavustusta.

Anomus 7: perinteisesti ottaen huomioon Turun kansainvälisenä yliopistokaupunkina, on avustettu opiskelijoiden ulkomaille suuntautuvia kilpailumatkoja ,  jotka kustannetaan pääosin itse.  

Anomus 8: liikuntapalvelukeskuksella on vielä toistaiseksi näkemys että vuosittain runko-ohjelmaan hyväksytään vain yksi tapahtuma/laji; tässä tapauksessa anomus 11. Tämän avustuksen osalta myöhemmin harkitaan määrärahojen puitteissa, onko kyseessä sellainen ulkopuolinen tapahtuma, joka voitaisiin ottaa päätettäväksi.

Anomukset 14 ja 15: ko. tapahtumat on järjestetty muutaman kerran aikaisempina vuosina; kansallinen osanotto on ollut korkeatasoista mutta kansainvälistä osanottoa ei ole pystytty kasvattamaan toivottavalla tavalla; liikuntapalvelukeskus esittää, että anomukset arvioidaan uudestaan määrärahojen puitteissa kun turnaukset on pidetty ja tiedetään kansainvälinen osanotto. Anomuksia myös koskee anomus 8 kohdalla oleva periaate.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liitteessä 1 esitetyn ehdotuksen vuoden 2010 kansainvälisten tapahtumien avustusohjelmaksi yhteensä 40 740,10 €. Jakamatta jää 1 259,90 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Sutela ja Heinonen ilmoittivat olevansa esteellisiä, eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Puheenjohtajana tämän asian kohdalla oli varapuheenjohtaja Luoma.

Alanen poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.

Varajäsen Virtanen saapui kokoukseen ennen asian käsittelyä.

Jakelu

tiedAnojat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 53
Liite 1:Runko-ohjelman anomukset ja avustusehdotus