Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 35 16.03.2010 7

15366-2009 (065, 654)

Paavo Nurmen Stadionin tulostaulujen ja tulospalvelujärjestelmän hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 35

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on 16.12.2009 pyytänyt Turun kaupungin Tilaliikelaitoksen toimeksiannosta tarjouksia Paavo Nurmi Stadionin tulostauluista ja tulospalvelujärjestelmästä.

Hankkeen työ- ja hankintakustannukset jaetaan sovitun mukaisesti Tilaliikelaitoksen ja Liikuntapalvelukeskuksen kanssa. Liikuntalautakunta on varannut talousarviopäätöksen yhteydessä hankintaan 250.000 euroa käyttötalousinvestointeihin. Tilaliikelaitoksen on päättänyt hankkeen kilpailutuksesta ja voittaneen tarjouksen hyväksymisestä. Kilpailutuksessa käytetyt asiakirjat on laadittu yhteistyössä Tilaliikelaitoksen, Liikuntapalvelukeskuksen ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Tilaliikelaitos ja Liikuntapalvelukeskus ovat sopineet hankinnan kustannusten jaosta seuraavasti: Tilaliikelaitoksen osalle tulevat iso videonäyttö- / tulostaulu, ja Liikuntapalvelukeskuksen osalle tulevat videonäyttö- / tulospalvelujärjestelmän laitteet ja ohjelmistot, ajanotto- ja mittausjärjestelmä, tulospalvelujärjestelmän laitteet ja ohjelmistot, ajanotto- ja mittausjärjestelmä, tulospalvelujärjestelmän laitteet ohjelmistoineen, kenttätulostaulut, aikanäyttötaulut, kierrosmääränäyttö, suoritusaikakellot sekä tuulimittarinäyttö.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

Annettuun määräaikaan, 28.1.2010 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat seuraavat kolme (3) tarjoajaa: Oy Darepro Ltd, Optarget Sp. z o.o. ja Pomi Finland Oy.

Liikelaitosjohtaja Martti Kuitusen päätöspöytäkirjateksti asiasta, jossa Tilkelaitoksen johtokunta ei käyttänyt otto-oikeuttaan 2.3.2010:

Päätän, että Optarget Sp. z o.o. suljetaan tarjouskilpailusta, koska se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja, että Pomi Finland Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena.

Lisäksi päätän hyväksyä Oy Darepro Ltd:n kokonaishinnaltaan 592.000,- € (alv 0 %) suuruisen tarjouksen Paavo Nurmi Stadionin tulostauluista ja tulospalvelujärjestelmästä, ja päätän että Turun Tilaliikelaitos osallistuu mainittuun hankintaan 342.000,00 euron suuruisella summalla. Päätöksen ehtona on, että Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus / liikuntalautakunta tekee päätöksen, jonka mukaan liikuntapalvelukeskus osallistuu hankintaan 250.000,00 euron suuruisella summalla, ja että liikuntapalvelukeskus samalla sitoutuu vastaamaan hankittavan laitteiston huollosta, ylläpidosta ja päivityksistä aiheutuneista kuluista kokonaisuudessaan.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.”

Tilaliikelaitoksen päätöksen ehtona on, että Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus / liikuntalautakunta tekee päätöksen, jonka mukaan liikuntapalvelukeskus osallistuu hankintaan 250.000,00 euron suuruisella summalla, ja että liikuntapalvelukeskus samalla sitoutuu vastaamaan hankittavan laitteiston huollosta, ylläpidosta ja päivityksistä aiheutuneista kuluista kokonaisuudessaan.

Liikuntalautakunta on vuoden 2010 käyttösuunnitelman hyväksymisen yhteydessä päättänyt käyttää Paavo Nurmen Stadionin tulospalvelujärjestelmän uusimiseen 250.000 euroa.

Laitteiston takuuaika on 5 vuotta, jona aikana huollosta, ylläpidosta tai päivityksistä ei synny kustannuksia. Viiden vuoden jälkeen kustannuksia kertyy vuositasolla korkeintaan 10 000 €. Edellä mainituista hankinnoista tehdään aikanaan erilliset päätökset.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää osallistua kokonaisarvoltaan 592 000 € hankintaan 250.000,00 eurolla, ja samalla sitoutuu vastaamaan hankittavan laitteiston huollosta, ylläpidosta ja päivityksistä aiheutuneista kuluista kokonaisuudessaan 5 vuoden takuuajan jälkeen. Summa maksetaan liikuntalautakunnan käyttöomaisuusinvestointirahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli liikuntajohtajan varahenkilö, hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen.

Jakelu

tiedTilaliikelaitos