Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 39 16.03.2010 11

2901-2010 (032)

Turun Seudun Urheiluakatemian urheilijoiden sisäänpääsy uimahalleihin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 39

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Turun Seudun Urheiluakatemia on turkulaisten oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto. Se toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa. Urheiluakatemian tavoitteena on edistää lajissaan huipulle pyrkivien ja jo huipun saavuttaneiden urheilijoiden opiskelua ja ammattiin valmistumista, päivittäisvalmentautumista ja urheilun tukipalvelujen saatavuutta. Akatemiaan kuuluu noin 400 urheilijaa, joista valtaosa opiskelee toisella asteella; korkea-asteella opiskelevia urheilijoita on noin 40.

Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluva urheilija pääsee sisään Kupittaan urheiluhalliin päiväaikaan maksutta ja ilta-aikaan samoin hinnoin kuin turkulaisen urheiluseuran urheilija. Kupittaan urheiluhalli on urheiluakatemiaharjoittelun pääpaikka.

Urheiluakatemia on toivonut, että akatemiaurheilijat pääsevät tekemään harjoitteita myös kaupungin omistamissa uimahalleissa. Urheiluakatemiaan kuuluvilla kilpauimareilla on omat harjoitusvuoronsa Turun Uimahallissa, mutta pyyntö koskee lähinnä vammautuneen urheilijan kuntoutukseen liittyvää korvaavaa harjoittelua. Kyseessä on päivittäin arviolta muutama urheilija.

Liikuntapalvelukeskus näkee tärkeänä tukea urheiluakatemian toimintaa ja luoda mahdollisuuksia akatemiaurheilijoiden harjoitteluun. Urheiluakatemialla on vahva tuki myös opetustoimen ja korkeakoulujen taholta. Liikuntapalvelukeskus ehdottaa, että urheiluakatemian urheilijoille myönnetään uimahalleihin kortti samoin maksuperustein kuin urheiluhalliinkin eli maksutta päiväaikaan; ilta-aikaan ei tällä hetkellä allastilan niukkuudesta johtuen ole urheiluseurakäyttöä yleisöuinnin rinnalla. Näin ollen urheiluakatemialaiset pääsisivät sisään korteillaan yleisöaikoina arkisin klo 7-17.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta myöntää Turun Seudun Urheiluakatemian urheilijoille sisäänpääsyn kaupungin uimahalleihin yleisöaikoina arkisin klo 7-17 maksutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli liikuntajohtajan varahenkilö, hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen.

Jakelu

tiedTurun Seudun Urheiluakatemia
tiedIkäläinen Jenni
tiedKoljonen Timo