Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 186 20.10.2009 10

11431-2009 (002, 065)

Hyvinvointipalvelujen kehittäminen kunnan ja urheiluseuran välillä -hanke

Tiivistelmä: -

Liiklk § 186

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku, vs. liikuntapalvelupäällikkö Päivi Ekdahl:

Liikuntalautakunta päätti 15.9.2009 § 175 yhteistoimintasopimuksen hyväksymisestä alustavasti ja tukea Turun Urheiluliitto ry:n hanketta enintään 18 750 eurolla (aikavälillä 1.10.2009–31.12.2010), edellyttäen kuitenkin, että ennen sopimuksen allekirjoittamista seuran ja kunnan välisestä yhteistoiminnasta laaditaan tarkempi projektisuunnitelma, jonka molemmat osapuolet yhteisesti hyväksyvät.

ESR-hanketta koordinoiva Suomen Jääkiekkoliitto, liikuntapalvelukeskus ja Turun Urheiluliitto ry ovat laatineet yhteistoimintasopimuksen, jossa on kuvattu kehittämisohjelman tavoitteet, osapuolten tehtävät ja vastuut sekä rahoitukseen liittyvät asiat. Lisäksi liikuntapalvelukeskus ja seura ovat laatineet projektisuunnitelman, jossa kuvataan tarkemmin tavoitteet, toiminta, mittarit sekä rahoitus.

Projektisuunnitelmassa todetaan, että kunnan ja urheiluseuran yhteisinä tavoitteina on vähän liikkuvien lasten ja nuorten liikkumaan aktivointi sekä drop out -ilmiön ehkäiseminen eli harrastetoiminnan ja erityisesti seuratoiminnan lopettaminen nuoruusvaiheessa. ESR-projektirahoituksen lisäksi hankkeeseen on laskettu kustannuksia välineistöstä (noin 5 000 euroa), markkinoinnista (noin 1 500 euroa) sekä ohjauksen ostopalveluista (noin 3 000 euroa). Aikataulu ja mittarit löytyvät liitteen projektisuunnitelmasta.

Liikuntapalvelukeskuksen asettamat tavoitteet hankkeelle:

- 1–12-vuotiaiden lasten ja perheiden kesätoimintaan aktivoiminen
 - Liikuntakeskuksen tutuksi tekeminen turkulaisille perheille

- Tarjotaan liikunnasta syrjäytymisvaarassa oleville 13–19-vuotiaille nuorille liikuntamahdollisuuksia kesälle
- Tavoitteena 20 uutta liikuntakertaa kesän aikana -> pysyvä toiminta

Turun Urheiluliitto ry:n hankkeelle tekemä hankesuunnitelma on kokonaisuudessaan esitelty liikuntalautakunnassa 15.9.2009. Seura on tekemässään hankesuunnitelmassa asettanut seuraavat tavoitteet hankkeelle:

A) Seuran näkökulmasta, mm.

B) Kaupungin näkökulmasta, mm.

Liite 1Yhteistoimintasopimus Euroopan sosiaalirahaston osarahoittaman Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla -hankkeen toteutuksesta

Liite 2Toimintasuunnitelma

Hankkeeseen valittu seuratyöntekijä toimii osana omatoiminen liikunta ja liikkumaan aktivointi -osaston lasten ja nuorten tiimiä. Viime kädessä seuratyöntekijä on tulosvelvollinen liikuntapalvelukeskuksessa vs. liikuntapalvelupäällikkö Päivi Ekdahlille. Seuran vastuuhenkilö on toiminnanjohtaja Satu Alanen. Hankkeen etenemisestä raportoidaan lautakunnalle puolivuosittain.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy yhteistoimintasopimuksen ja projektisuunnitelman sekä sitoutuu hankkeen rahoitukseen 1.10.2009-31.12.2010 yhteensä enintään 18.750 eurolla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

 

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi klo 17.36-17.38.

Jakelu

tiedSuomen Jääkiekkoliitto ry
tiedTurun Urheiluliitto ry


Liitteet:

Liiklk § 186
Liite 1:Yhteistoimintasopimus Euroopan sosiaalirahaston osarahoittaman Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla -hankkeen toteutuksesta
Liite 2:Toimintasuunnitelma