Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 159 20.08.2009 12

8258-2009 (061)

Valt. Alpo Lähteenmäen ym. valtuustoaloite Varissuon kuntoradan lihaskunto-, venyttely- ym. välineistön ajanmukaistamisesta 15.6.2009

Tiivistelmä: -

Liiklk § 159

Liikuntasuunnittelija Kristina Karppi:

Valtuutettu Alpo Lähteenmäki ym. on 15.6.2009 § 165 tehnyt valtuustoaloitteen Varissuon kuntoradan lihaskunto-, venyttely- ym. välineistön ajanmukaistamisesta:

"Turun kaupungin kuntoratojen (pururatojen) varustelutaso erilaisten lihaskunto-, venyttely jne. välineistön osalta on melko vaatimatonta luokkaa. Lisäksi varustelutaso vaihtelee Turun eri kuntoratojen suhteen hyvin paljon. Varissuolla sijaitseva kuntorata on tarkoitettu huomattavan asiakasmäärän käyttöön. Kuntorataa käyttävät liikunnanharrastajat toivoisivat Varissuon kuntoradan kuntoiluvälineiden varustelutason parantamista. Haluttaisiin saada ajanmukaisempia ja nykyistä monipuolisempia välineitä. Mainitut kuntoiluvälineet ovat varsin oleellinen osa kuntoradalla tapahtuvasta liikunnasta. Mikäli tilanne tältä osin paranee arvioidaan koko kuntoradan käyttöasteen lisääntyvän.

Esitän, että Turun kaupunki ryhtyy toimiin Varissuon kuntoradalla olevien lihaskunto-, venyttely- jne. välineistön uudistamiseksi. Tavoitteena tulee olla laitteiden ajanmukaisuus sekä monipuolisuus (kuten esimerkiksi Lausteen kuntoradalla)."

Kaupunginhallitus on päättänyt 23.6.2009, että aloite lähetetään mahdollisia toimenpiteitä varten liikuntapalvelukeskukselle. Liikuntapalvelukeskuksen on ilmoitettava toimenpiteistään aloitteen ensimmäiselle allekirjoittajalle Alpo Lähteenmäelle.

Liikuntalautakunta on 16.6.2009 § 120 (Kiinteistöliikelaitoksen liikuntapaikkainvestoinnit vuonna 2010) päättänyt esityslistan mukaisesti, että Varissuon kuntorata on yksi niistä kaupungin ulkoilureittikohteista jonne tullaan asentamaan uudet ulkokuntoilulaitteet vuonna 2010. Liikuntatoimen kaikkien ulkokuntoilulaitteiden uusiminen ajanmukaisiksi on työn alla ja monivuotinen prosessi. Laitteistoja uusitaan resurssien mukaan aina muutama (2-4) kohde vuosittain etenkin ulkoilureittien kokonaisvaltaisemman perusparantamisen yhteydessä. Uusi laitteistokokonaisuus (kussakin kohteessa tyypillisesti 6-7 laitetta, esimerkkinä Lauste) on suunniteltu siten, että sillä voi harjoitella mahdollisimman monipuolisesti ja että se sopii erilaisille ja eritasoisille liikunnan harrastajille.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee asian tiedokseen ja toteaa samalla valtuutettu Alpo Lähteenmäen ym. valtuustoaloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus