Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 158 20.08.2009 11

5318-2009 (015, 230)

Luonnos liikuntalautakunnan lausunnoksi Turun Ilmasto- ja ympäristöohjelmasta vuosille 2010-2013

Tiivistelmä: -

Liiklk § 158

Liikuntasuunnittelija Kristiina Karppi:

Turun ilmasto- ja ympäristöohjelma on yksi ryhmien välistä sopimusta (RVS) toimeenpanevista ohjelmista Turku-sopimuksen kokonaisuudessa. Ohjelma on erinomaisesti valmisteltu ja esimerkillisesti esitetty, jäntevä kokonaisuus, eikä liikuntatoimella ole siitä mitään erityistä huomauttamista.

Kiitettävää ohjelmassa on erityisesti se, että kaikille ohjelman teemoille on määritelty selkeät tavoitteet, toimenpiteet ja todentamistavat (eli mittarit). Tämä tekee ohjelmasta todellisen, dynaamisen työkalun edistämään kaupungin ympäristöasioita hallitusti ja kokonaisvaltaisesti. Lisäksi mallikasta on se, että niin kokonaisuus kuin kaikki sen alateematkin on liitetty havainnollisesti asiaa ohjaaviin laajempiin asiakirjayhteyksiinsä eli kunnallisiin, valtakunnallisiin ja kansainvälisiin dokumentteihin.

Liikunnan kannalta erityisen myönteinen on luku ilmasto- ja ympäristöystävällisestä liikkumisesta. Kestävät liikkumistavat ovat nimittäin ympäristöystävällisyytensä ohella myös kansanterveyden kannalta täysin korvaamatonta arki- ja hyötyliikuntaa. Tämä pätee sikäli myös joukkoliikenteeseen, kun siihen liittyy lähes aina myös kevyesti liikuttuja liityntämatkoja pysäkeille ja edelleen lopulliseen määränpäähän. Ilmasto- ja ympäristöystävällisen liikkumisen edistäminen ohjelman ehdottamin tavoin onkin liikuntatoimen näkökulmasta erittäin toivottavaa. Kestävien liikkumistapojen aktiivinen ja kokonaisvaltainen tukeminen on kunnan yhteistä hyvinvointipolitiikkaa parhaimmillaan.  

(Luonnos ilmasto- ja ympäristöohjelmasta 2010- 2013 nähtävissä kokouksessa.)

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy osaltaan luonnoksen Turun kaupungin Ilmasto- ja ympäristöohjelmaksi 2010-2013. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallitus