Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 155 20.08.2009 8

7308-2009 (065)

Varissuon jäähallin kahvilapalvelut ajalle 1.9.2009 (tavoite)- 30.6.2012 + 2 (kahden)vuoden optio

Tiivistelmä: -

Liiklk § 155

Hankinta- ja logistiikkakeskus, vs. tuoteryhmäpäällikkö Mia Koljonen 7.8.2009:

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 12.5.2009 § 108 kilpailuttaa Varissuonjäähallin kahvilapalvelut.

Hankinta- ja logistiikkakeskus valmisteli tarjouspyynnön yhdessä liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltosen ja liikuntapaikkamestari Markku Vanteen kanssa.

Hankinta- ja logistiikkakeskus julkaisi Varissuon jäähallin kahvilapalveluista hankintailmoituksen Internet-sivulla http://www.hankintailmoitukset.fi 3.6.2009 ja samana päivänä tarjouspyyntö julkaistiin Turun kaupungin Internet-sivulla http://www.turku.fi/tarjouspyynnot .

Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä.

Tarjouspyynnössä edellytettiin, että tarjoajan tulee käydä tutustumassa kahvilan tiloihin. Tutustuminen tiloihin järjestettiin 8.6.2009 klo 9.00 – 10.00. Tutustumistilaisuudessa kävi yksi palvelun tuottaja.

Tarjousten määräaikaan 17.7.209 klo 11.00 mennessä ei saapunut yhtään tarjousta.

Hankintalain 67 §:n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan 27 §:ssä säädetyin edellytyksin. Hankintalain 27 §:n 1 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos avoimessa menettelyssä ei ole saatu lainkaan tarjouksia taikka sopivia tarjouksia ja alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

Suorahankinnalla tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö julkaisematta hankintailmoitusta valitsee menettelyyn mukaan yhden tai usean toimittajan, jonka kanssa hankintayksikkö neuvottelee sopimuksen ehdoista.

Esitän, että koska avoimessa menettelyssä ei saatu määräaikaan mennessä yhtään tarjousta Varissuon jäähallin kahvilapalveluista, on hankintayksiköllä mahdollisuus siirtyä suorahankintaan. Suorahankinta tulee toteuttaa siten, että alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Varissuon jäähallin kahvilapalveluissa siirrytään suorahankintaan, koska avoimessa menettelyssä ei saatu yhtään tarjousta, sillä edellytyksellä, että alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti, että se hankkii Varissuon jäähallin kahvilapalvelut T:mi Aareskoskelta tarjouspyynnön mukaisin ehdoin. T:mi Aareskoski maksaa Varissuon jäähallin kahvilasta vuokraa 780 €/kk.

Asia päätettiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella.

Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Jakelu

tiedT:mi Aareskoski
tiedTVT-Ruokapalvelu Oy
tiedHenriksson Jonny
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKoljonen Mia
tiedVanne Markku