Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 160 20.08.2009 13

9990-2009 (642)

Turun Keilailuliitto ry:n vuokrasopimuksen jatkaminen keilahallissa

Tiivistelmä: -

Liiklk § 160

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Turun Keilailuliitto – Åbo Bowlingförbund ry on liikuntatoimen vuokralaisena Kupittaan keilahallissa. Sopimuskausi päättyy 28.2.2011. Turun Keilailuliitto on lähettänyt liikuntalautakunnalle anomuksen vuokrasopimuksen jatkosta.

Liite 1Turun Keilailuliitto ry:n anomus

Anomuksessaan Turun Keilailuliitto ry anoo jatkoa vuokrasopimukseensa vähintään 31.5.2011 asti ja mielellään toistaiseksi. Keilailukausi on kiireisimmillään vuokrasopimuksen alkuperäisenä päättymisajankohtana helmikuussa. Tämän vuoksi onkin perusteltua, että sopimus jatkuu kauden loppuun asti. Lisäksi sopimuksen pidentämistä 31.5.2011 asti puoltaa se, että Keilailuliitto on saamassa keilailun avoimet SM-kisat keväällä 2011 järjestettäväkseen.

Liikuntapalvelukeskus puoltaa vuokrasopimuksen jatkamista Turun Keilailuliitto ry:n kanssa pidemmällekin ajanjaksolle. Yhteistyö yhdistyksen kanssa on toiminut hyvin. Yhdistys on toiminnallaan ja omilla investoinneillaan turvannut hyvät keilailuolosuhteet sekä harraste- että kilpakeilaajille.

Yleisesti liikuntatilojen vuokrasopimusten suhteen liikuntatoimella on ollut vaihteleva käytäntö. Osa sopimuksista on tehty suoraan liikuntalautakunnan ja seuran välillä. Osa taas on tehty tilaliikelaitoksen ja seuran/ yrityksen välillä. Liikuntalautakunta on vuokrannut tiloja seuroille pitkillä sopimuksilla. Liikuntalautakunnan tekemät vuokrasopimukset on jaettavissa kahteen päätyyppiin: 1) tilojen vuokraaminen liikuntakäyttöön sekä 2) tilojen vuokraaminen kioski- ja kahvilatoiminnan käyttöön.  Liikuntakäyttöön vuokrattavissa tiloissa perittävä vuokra on päätetty liikuntalautakunnassa tapauskohtaisesti. Näihin vuokriin yhdistys on voinut hakea kaupunginhallitukselta tukea. Vuokratuki on ollut 50 % vuokrasta.

Liikuntapalvelukeskuksella ei ole atk-ohjelmaa tai hallinnollista valmiutta pitkäaikaisten vuokrasopimusten hallintaan. Myös moninkertainen vuokrien perintä ja vuokratukikäytäntö aiheuttaa turhaa päällekkäistä hallintotyötä kaupungin sisällä. Tästä syystä liikuntapalvelukeskus esittääkin, että vuokrasopimus Turun Keilailuliitto ry:n kanssa siirretään Tilaliikelaitoksen tehtäväksi. Näin on toimittu useiden muiden liikuntatilojen vuokrasopimusten suhteen. Näin toimittaessa Turun Keilailuliitto ry voi hakea kaupunginhallitukselta vuokratukea, joka nykyään on vastaavissa tapauksissa 50 % kokonaisvuorisvuokrasta.

Liikuntapalvelukeskus esittää, että neuvottelut tilojen vuokraamisesta 1.6.2011 alkaen käynnistetään Turun Keilailuliitto ry:n ja Tilaliikelaitoksen kanssa. Tehty vuokrasopimus tuodaan aikanaan liikuntalautakuntaan tiedoksi.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jatkaa Turun Keilailuliitto ry:n vuokrasopimusta Kupittaan keilahallissa 31.5.2011 asti nykyisin ehdoin ja velvoittaa Liikuntapalvelukeskuksen käynnistämään neuvottelut tilojen vuokraamisesta 1.6.2011 alkaen Turun Keilailuliitto ry:n ja Tilaliikelaitoksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Keilailuliitto ry
esiTilaliikelaitos, vuokraus ja myynti


Liitteet:

Liiklk § 160
Liite 1:Turun Keilailuliitto ry:n anomus