Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 123 16.06.2009 8

8275-2009 (101)

Liikuntatoimen lomautusten täytäntöönpano

Tiivistelmä: -

Liiklk § 123

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Liikuntalautakunta on käsitellyt lomautuksia osana vuoden 2009 lisätalousarviota kokouksessaan 12.5.2009 § 104. Tämän päätöksen kaupunginjohtaja on ottanut 18.5. § 120 eli mm. lomautusperusteen olemassa olosta ei tästä syystä ole enää liikuntalautakunnan päätöstä. Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 8.6. § 339 poikkeuksia kaupunginhallituksen 27.4.2009 tekemään henkilökunnan lomautuksia koskevaan päätökseen. Liikuntatoimen osalta muutoksia aikaisempaan päätökseen ei tullut. Liikuntapalvelukeskus on antanut neuvotteluesityksen lomautuksia koskien. Asia on käsitelty liikuntapalvelukeskuksen yhteistoimintaryhmässä 20.5.2009.  Hallintokuntakohtainen selvitysmenettely päättyy 3.6.2009.

Liikuntapalvelukeskuksessa lomautukset koskevat 22.henkilöä. Hallintosäännön mukaan lomautuspäätöksen tekee ottava viranomainen. Kaikkien lomautettavien osalta ottava viranomainen on liikuntajohtaja. Lomautusten ajankohdat on suunniteltu siten, että ne mahdollisimman vähän vaikuttavat palvelutuotantoon. Ensimmäiset lomautukset on suunniteltu alkavaksi elokuussa.

Liikuntalautakunnaan olisi hyvä tehdä päätös, että vuoden 2009 lomautuksia koskevia liikuntajohtajan päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa liikuntalautakunnalle. Näin taataan lomautusten sujuva toteutuminen suunnitellussa aikataulussa.

Hallintosäännön 16 § mukaan lautakunta voi päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa. Päätökset niissä asioissa, joita ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä päätöksentekijän harkinnan mukaan panna täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta toteaa lomautusperusteiden olemassa olon ja päättää että liikuntajohtajan tekemiä yksittäisiä lomautuspäätöksiä, jotka koskevat vuotta 2009, ei tarvitse ilmoittaa lautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKurppa Seija