Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 129 16.06.2009 14

8018-2009 (643)

Ystävyyskaupunkiturnauksen anomus Veritas Stadionin käytöstä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 129

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Johtosäännön mukaisesti liikuntalautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää kaupungin tilaisuuksien järjestämisestä Veritas Stadionilla stadionia hallitsevan yhtiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Kupittaan Stadion Oy:n ja Turun kaupungin välillä 14.10.2002 tehdyssä hoito- ja yhteistyösopimuksessa sanotaan, että stadionin jalkapallokenttää saavat otteluissaan käyttää kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavat turkulaiset joukkueet. Lisäksi sopimuksessa sanotaan, että kaupunki saa oikeuden järjestää korvauksetta omaan toimintaansa liittyviä tilaisuuksia stadionilla enintään neljän päivän ajan vuodessa edellyttäen, että tilaisuuksien järjestäminen ei haittaa stadionin muuta käyttöä.

Liikuntalautakunnan kuuluu päättää anomuksiin liittyen siitä, onko tapahtuma kaupungin omaan toimintaan liittyvä maksuton tapahtuma.

Inter, TPK, TPS, TuTo ja ÅIFK järjestävät kansainvälisen ystävyyskaupunkiturnauksen 24.–26.7.2009. Järjestelytoimikunta anoo Veritas Stadionia käyttöönsä veloituksetta turnauksen pronssi- ja finaaliotteluihin. Nämä ottelut pelataan 26.7.2009.

Liite 1Ystävyyskaupunkiturnauksen anomus

Liikuntapalvelukeskus näkee olennaisena kentän kunnossapitoon ja huoltoon liittyvät asiat. Veritas Stadionilla pelataan elokuussa 2009 jalkapallon naisten EM-lopputurnaus. EM-lopputurnauksesta johtuen stadionin nurmi on tulevana kesänä todella kovassa rasituksessa. Nurmella tulee voida tehdä tarvittavat huoltotoimet ja nurmella on oltava riittävä lepoaika otteluiden välissä. Liikuntapalvelukeskus on siirtänyt ja siirtää kunnossapito- ja huoltotarpeen vuoksi tulevan kesän osalta kaikki Veikkausliigan ja kansainvälisten otteluiden ulkopuoliset ottelut pelattavaksi muilla kaupungin keinonurmi- ja nurmikentillä.

Nimenomaan kentän kunnossapitoon ja huoltoon tehtyyn linjaukseen liittyen liikuntapalvelukeskus suhtautuu negatiivisesti ystävyyskaupunkiturnauksen otteluiden järjestämiseen Veritas Stadionilla tänä poikkeuksellisena kesänä. Liikuntalautakunta on ratkaissut asian päätöksessään 12.5.2009 § 113 toisin, mutta päätös on tulkittavissa poikkeustapaukseksi. Liikuntapalvelukeskus ehdottaa korvaavaksi ottelupaikaksi Urheilupuiston yläkentän keinonurmea.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää poikkeuksellisesti tänä vuonna hylätä Ystävyyskaupunkiturnauksen anomuksen Veritas Stadionin käytöstä ja velvoittaa liikuntapalvelukeskuksen osoittamaan korvaavan ottelupaikan.

PäätösLiikuntalautakunta päätti Heinosen ehdotuksesta Mäenpään kannattamana yksimielisesti hyväksyä säävarauksella Ystävyyskaupunkiturnauksen anomuksen Veritas Stadionin käytöstä. Sateen sattuessa peli siirretään Liikuntapalvelukeskuksen työnjohtajan harkinnan mukaan pelattavaksi Urheilupuiston kentälle.

Jakelu

tiedYstävyyskaupunkiturnaus - Friendship City Tournament
tiedLiikuntapalvelukeskus varaukset


Liitteet:

Liiklk § 129
Liite 1:Ystävyyskaupunkiturnauksen anomus