Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 136 16.06.2009 21

7913-2009 (032)

Hinnaston muutokset koskien maastopyörätuolia

Tiivistelmä: -

Liiklk § 136

vs. Liikuntapalvelupäällikkö Päivi Ekdahl:

Liikuntapalvelukeskukselle hankittiin liikkumisen apuväline, maastopyörätuoli Hippocampe loppuvuodesta 2008. Maastopyörätuoli on 3-renkainen vapaa-ajan monitoimituoli. Siinä on leveät ilmatäytteiset renkaat ja sen avulla voi liikkua avustettuna (työnnettynä ja/tai vedettynä) tai itse kelaten esim. maastossa ja uimarannalla. Maastopyörätuoli on hankittu vuokrakäyttöön kuntalaisille tai heidän perheilleen, jotka tarvitsevat erityistä tukea liikkumiseen. 

Kouluille ja päiväkodeille maastopyörätuolia ehdotetaan lainattavaksi maksutta, jos laina tapahtuu koulu- / päiväkodin toiminta aikana. Näin tukisimme kuntalaisten tasa-arvoista osallistumista esim. koulun retkille.

Kaikille kuntalaisille maastopyörätuolia ehdotetaan vuokrattavaksi 20 € (sisältää ALV:n)/ viikko. Tähän hintaan vastaavanlaisia toimintavälineitä vuokrataan valtakunnan laajuisesti. Laina-aika olisi 1-2 viikkoa kerrallaan, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus saada maastopyörätuoli käyttöönsä. Välineen käyttö ja kokoaminen opastetaan tarvittaessa lainauksen yhteydessä.

Välinelainaus tapahtuu liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelusta sen aukioloaikojen puitteissa. Vuokraaja sitoutuu palauttamaan välineen samanlaisessa kunnossa kuin se oli vuokraushetkellä ja palauttamaan sen vuokra-ajan päätyttyä. Mikäli välineen palautus myöhästyy, peritään sanktiomaksuna vuokrahinta lisäviikolta. Välineen kadonneista tai rikkoutuneista osista veloitamme hankintahinnan. Lainaajan oma vakuutus korvaa mahdolliset henkilövahingot, jotka aiheutuvat maastopyörätuolin käytön seurauksena.

Esitän, että Liikuntapalvelukeskus lisää hinnastoonsa maastopyörätuolin lainaamisen kouluille ja päiväkodeille maksuttomasti ja kuntalaisille hintaan 20 € (sisältää alv:n) / viikko.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Liikuntapalvelukeskus lisää hinnastoonsa maastopyörätuolin lainaamisen kouluille ja päiväkodeille maksuttomasti ja kuntalaisille hintaan 20 € (sisältää alv:n) / viikko.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLiikuntapalvelukeskus varaukset
tpvIkäläinen Jenni