Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 143 16.06.2009 28

78-2009 (056)

Strategisen starttiavustuksen I-jako

Tiivistelmä: -

Liiklk § 143

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Urheiluasiamies Pertti Perko:

Liikuntalautakunnan vuoden 2009 avustusmäärärahasta on varattu strategisiin starttiavustuksiin 26 000€. Liikuntalautakunta on hyväksynyt avustusten jakoperiaatteet 10.2.2009 § 53 mm. niin, että avustuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa.

Liikuntapalvelukeskukselle on jätetty seuraavat I-jakoa koskevat anomukset:

1. FC Komar Kurdistan ry; seura on perustettu 3.11.2008. Seuran tarkoituksena on järjestää jalkapallostoimintaa maahanmuuttajataustaisille, mutta myös kantasuomalaisille ensivaiheessa miehille ja nuorille, myöhemmin myös naisille. Ei kustannuksia.

2. Turun A-kilta ry; yhdistys järjestää Ruusukorttelissa jäsenilleen uintia ja vesijuoksua sekä tuolijumppaa. Kustannukset yhteensä 3 780€.

3. Turun Urheiluautoilijat ry; Seura perustaa lapsille ja nuorille (pienoisautot ja Jokamiesluokka ja Sprint) ja aikuisille (karting) kerhoja perhetoimintana. Kustannukset 15 500 €, josta kerhomaksuina peritään 1 000 €.

4. Turun Urheiluliitto ry; seura on järjestänyt Nuoren Suomen Löydä Liikunta – kerhoja 6-12-vuotiaille tytöille ja pojille; omana ryhmänä, on toiminut erityistukea (cp, näkö- ja kuulovammaiset) tarvitsevat nuoret. Nyt on tarkoitus kohdentaa em. toiminta ikäluokkaan 2-5-vuotiaat ns. aikuinen–lapsi liikuntana. Kustannukset 2 314 €.

5. Turun Seudun Nivelyhdistys ry; seura järjestää jäsenilleen boccia-toimintaa. Kustannukset 1 303 €.

6. Turun Seudun Nivelyhdistys ry; yhdistys järjestää jäsenilleen tasapainon- ja kehonhallinnan liikuntaryhmätoimintaa. Kustannukset 2 896,25 €.

7. Turun Seudun Psorisisyhdistys ry; yhdistys järjestää jäsenilleen boccia-toimintaa Kustannukset 440€.

8. Suomen Punainen Risti Hirvensalon osasto; yhdistys järjestää osaston toimialueen vanhuksille ja vammaisille ryhmätoimintana sauvakävelyä, istumajumppaa ja istumatanssia sekä tanssia ja senioritanssia. Kustannukset 600 €.

9. Parapara Turku ry; yhdistys on järjestänyt Kupittaan puistossa keväällä ja syksyllä parapara -tanssia alalajeinaan techapara ja trapara. Nyt seuralla on tarkoitus kohdistaa kesän ajan em. toimintaa passiivisille nuorille samassa paikassa. Kustannukset 53 €.

10. Turun Seudun Hengitysyhdistys ry; yhdistys aloittaa syksyllä 2009 ryhmäliikunnan (tuolijumppa, senioritanssi, sauvakävely ja ashailiikunta) ja vertaistukitoiminnan. Sitä varten yhdistys järjestää starttikurssin kesällä 2009 Kesäkoti Toivoniemessä. Kustannukset 8 638 €.

11. Suomi-Aasia Kriketti yhdistys ry: seura on pelannut crickettiä SM–sarjassa vuodesta 2006. Kustannukset 900 €.

Liikuntapalvelukeskus esittää huomioitavaksi seuraavaa (noudattaa em. numerointia):

1. Yhdistys on aikanaan jättänyt anomuksen uuden seuran starttihakemuksena, jona sitä ei ole käsitelty 7.4.2009 § 94 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustusta jaettaessa Liikuntapalvelukeskus esittää että seuralle myönnetään em. toiminta-avustuksen perusteluihin viitaten: starttiavusta myönnetään urheilu - ja liikuntaseuroille, jotka ovat aloittaneet toimintaansa vuonna 2008 tai 2009 ja joihin ei voida soveltaa yleisiä toiminta-avustuksen laskentaperiaatteita. Näyttöä siitä, että anomus olisi saapunut liikuntapalvelukeskuksen jälkeen 27.2.2009,  ei ole.

2. Yhdistyksen toiminta on päihteiden vastaista toimintaa ja terveiden elämäntapojen edistämistä.

3. Seura on saanut ns. seuratukea, jolla seura pystyy palkkaamaan kerhotoimintaan henkilön. Kerhon tarkoituksena edistää uuden harrastuksen aloittamisen lapsilla ja nuorilla; aikuisten kiinnostus kartingtoimintaan lisääntynyt ja siten oma kerhotoiminta heille tullut ajankohtaiseksi; seuralle on myönnetty v. 2007 avustusta nuorille sopivien kartingautojen hankintaan, nyt kyseessä aikuisille sopivat autot. Matalan kynnyksen toiminnan periaatteen toteuttaminen koskee lapsia ja nuoria sekä aikuisia.

4. Toiminta perustuu Nuoren Suomen tavoitteiden toteuttamiseen: liikunnan perustaitojen opetusta, lapsen kehityksen ja kasvatuksellisten tavoitteiden huomioimista, perheiden omatoimisten liikkumiskokemusten lisäämistä, erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntatottumusten muuttamista, lasten liikuntaharrastustoiminnan laajentamista.

5. Vammaisille järjestettyä liikuntaa.

6. Vammaisille järjestettyä liikuntaa.

7. Vammaisille järjestettyä liikuntaa; toimivat samoissa tiloissa Turun Seudun Nivelyhdistyksen kanssa.

8. Vammaisille ja vanhuksille järjestettyä toimintaa.

9. Kohteena passiiviset nuoret.

10. Vammaisille järjestettyä toimintaa.

11. Liikuntalautakunta 14.6.2006 § 144 ja 10.2.2009 § 53: avustus voidaan myöntää kilpailutoimintaan, joka alkaa ns. alemmalta sarja-tasolta; kyseessä ei ole ns. matalan kynnyksen harrastetoiminnan aloittaminen.

Liite 1Jakoehdotus

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää starttiavustusta, yhteensä 8.517,87 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin yksimielisesti siten muutettuna, että kohta 3 palautettiin Heinosen ehdotuksesta Mäenpään kannattamana ja kohta 11 Moisanderin ehdotuksesta Heinosen kannattamana uudelleen valmisteltavaksi.

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn klo 18:58-19:07.

 

Jakelu

tiedAnojaseurat
tiedAhola Kaija


Liitteet:

Liiklk § 143
Liite 1:Strategisen starttiavustuksen jakoehdotus