Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 108 12.05.2009 11

6249-2009 (065)

Varissuon jäähallin kahviopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 108

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Liikuntalautakunta on vuokrannut liikuntatoimen hallinnassa olevia kioskeja ja kahvioita urheiluseuroille. Näin liikuntalautakunta on luovuttanut kioskien ja kahvioiden käyttöoikeuden seuroille, jotka ovat toimineet kioski- ja kahviopalvelujen tuottajina.

Liikuntalautakunta on päättänyt 10.5.2006 § 112 tehdä neljän vuoden vuokrasopimukset liikuntatoimen hallinnassa olevista kioskeista ja kahvioista ensisijaisesti seurojen kanssa siten, että kiinteä vuosivuokra on ollut 8 % kahden edellisen tilikauden liikevaihdon keskiarvosta. Mikäli vuokralaiset eivät ole olleet kiinnostuneita tilojen vuokraamisesta näillä ehdoilla, tilat on kilpailutettu julkisesti. Vanha päätös antaisi nyt luvan kilpailuttaa palvelu vain vuodeksi.

Kiekko-67 on hoitanut Varissuon jäähallin kahviotoimintaa, mutta on luopunut siitä huhtikuun 2009 lopussa. Seuroilta on tiedusteltu halukkuutta kahviopalvelun tuottamiseen. Seurat eivät ole ilmaisseet kiinnostusta asiaan. Jäähallin käyttäjien palvelemiseksi kahviopalvelulle tulee saada jatkaja pikaisesti. Varissuon jäähallin syksyn toiminta alkaa 17.8.2009, joten kahviotoiminta halutaan kilpailuttaa mahdollisimman pian. Kilpailuttamisen käynnistämisestä päättää liikuntalautakunta.

Liikuntatoimen johtosäännön (13.6.2005 § 184) 7 §:n mukaan liikuntajohtajan tehtävänä on tehdä liikuntatoimen osto-, myynti- ja vuokrasopimukset lautakunnan vahvistamissa rajoissa ja lautakunnan hyväksymien ohjeiden mukaan. Liikuntalautakunta on päättänyt 11.12.2008 § 270 liikuntajohtajan sopimusrajaksi 15.000 € (alv 0 %). Varissuon jäähallin kahvion käyttöoikeussopimuksen laskennallinen arvo ylittää tämän rajan. Arvioitu liikevaihto 83 500 €/vuosi.

Kiireellisestä aikataulusta johtuen, Varissuon jäähallin kahviopalvelun jatkumiseksi liikuntapalvelukeskus pyytää liikuntajohtajalle (vak.nro 403800) valtuudet allekirjoittaa tarjouspyyntö ja päättää kilpailutuksen perusteella Varissuon jäähallin kahviopalvelun tuottaja neljäksi vuodeksi (2 + 2 optio).

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää kilpailuttaa Varissuon jäähallin kahviopalvelun tuottajan neljäksi vuodeksi (2+2 optio) ja antaa liikuntajohtajalle (vak.nro 403800) valtuudet allekirjoittaa tarjouspyyntö ja päättää tarjousten perusteella Varissuon jäähallin kahviopalvelun tuottaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKoljonen Mia