Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 92 07.04.2009 18

4499-2009 (056)

Turun Riennon Taitoluistelu ry:n anomus Kupittaan jäähallin käyttömaksuista

Tiivistelmä: -

Liiklk § 92

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Kupittaan monitoimihalli (jatkossa Kupittaan kilpahalli) on otettu käyttöön uudistettuna vuonna 2006. Kilpahalli on osakeyhtiömuotoinen halli, jonka pääomistaja on kaupunki. Liikuntatoimella on hallin kanssa yhteistyösopimus, jossa liikuntatoimi tukee hallia taloudellisesti ja saa vastineeksi jääaikaa. Jääajan seuran omavastuuosuudeksi jää jäähallin hinnaston mukaan 60 €/h (kausi 2008–09).

Lasten ja nuorten jääurheilu on sijoitettu lähinnä täysin kunnallisiin Impivaaran ja Varissuon jäähalleihin. Näissä halleissa harjoittelu on lapsille ja nuorille maksutonta. Kupittaan kilpahallin ainoat alle 20-vuotiaiden ryhmät ovat Turun Riennon Taitoluistelu ry:n harjoitusryhmät. Ennen Kupittaan kilpahallin uudistusta taitoluistelijat käyttivät hallia harjoittelupaikkanaan, joten harjoitusryhmien jatko tutussa hallissa oli luontevaa. Koska Turussa on pula ns. kunnallisesta jäästä, on Turun Riennon Taitoluistelu ry:n jäävuoroja sovittu sijoiteltavaksi kilpahalliin. Mikäli seuran vuorot siirrettäisiin Impivaaran ja Varissuon jäähalleihin, vähentäisi tämä harjoitusmahdollisuutta muilta jääurheiluseuroilta ja erityisesti lasten ja nuorten käytöstä. Turun Riennon Taitoluistelu ry:n kilpahallissa käyttämät vuorot on huomioitu jääurheilun sisäisessä vuorojaossa eli seuran osuus Impivaaran ja Varissuon jääajasta on suhteessa pienempi.

Liikuntalautakunta on korvannut Turun Riennon Taitoluistelu ry:lle vuosittain avustuksena Kupittaan kilpahallista syntyneitä kuluja (esim. Liiklk 13.12.2006 § 258, Liiklk 20.6.2007 § 159). Vuoden 2009 talousarvioon liikuntalautakunta on varannut tarkoitukseen järjestöliikunnan vuokrakuluihin 31 000 euroa (Liiklk 10.2.2009 § 45).

Turun Riennon Taitoluistelu ry on lähettänyt anomuksen tammi-maaliskuun aikana käytetyistä ja maksetuista harjoitustilavuokrista. Anomus on saapunut 24.3.2009. Summa on yhteensä 178,25 tuntia ja 10 690 €. Viikoittain taitoluistelulla on noin 15 harjoitustuntia kilpahallissa.

Liite 1Turun Riennon Taitoluistelu ry:n anomus

Liikuntapalvelukeskus esittää, että tammi-maaliskuun syntyneiden jääkustannusten osalta Turun Riennon Taitoluistelu ry:lle myönnetään anomuksen mukainen summa. Samalla esitetään, että sovitun kunnallisen jääajan aikana Turun Riennon Taitoluistelu ry:n kustannukset kilpahallista korvataan myös syksyn osalta. Alle 20-vuotiaiden harjoituskäyttöä korvataan syyskaudella enintään 15 tuntia/viikko. Liikuntapalvelukeskus esittää, että halliyhtiö laskuttaa osuuden suoraan liikuntapalvelukeskukselta todellisen käytön mukaan kuitenkin niin, että summa syyskauden osalta on enintään 20 000 €.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää avustuksen Turun Riennon Taitoluistelu ry:lle jäävuokrien korvaamiseen yhteensä 10 690 €. Summa siirretään järjestöliikunnan vuokratililtä 152101110 avustusmäärärahoihin. Lisäksi liikuntalautakunta päättää, että syksyn harjoittelusta alle 20-vuotiaiden osalta korvataan kunnallisen jääjakson aikana enintään 15 h/vko. Halliyhtiö laskuttaa liikuntapalvelukeskukselta tämän todellisen käytön mukaan kuitenkin niin, että summa on enintään 20 000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lundahn ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi klo 18:44-18:45.

Jakelu

tiedKupittaan monitoimihalli
tiedTurun Riennon Taitoluistelu ry
tiedLiikuntapalvelukeskus varaukset
tiedAhola Kaija


Liitteet:

Liiklk § 92
Liite 1:Turun Riennon Taitoluistelu ry:n anomus