Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 87 07.04.2009 12

7350-2007 (654)

Vuoden 2008 toteutumatta jääneet kiinteistöliikelaitoksen liikuntainvestoinnit

Tiivistelmä: -

Liiklk § 87

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila 30.3.2009:

Kiinteistöliikelaitoksen investointimäärärahoihin on vuosittain varattu 600 000 € liikuntatoimen hallinnoimien ulkoliikuntapaikkojen uudis- ja peruskorjausinvestointeihin sekä kohennustöihin. Kyseinen määräraha kohdennetaan liikuntatoimen valitsemiin investointikohteisiin, joiden rakennussuunnittelun kiinteistöliikelaitos tilaa ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimistosta ja toteuttamisen pääasiassa teknisten palveluiden viherlaitokselta. Kiinteistöliikelaitos perii investointimäärärahat takaisin toteutettujen investointikohteiden korotettuina sisäisinä vuokrina 10 vuoden kuoletusajalla.

Liikuntalautakunta on 30.5.2007 päättänyt vuoden 2008 kiinteistöliikelaitoksen investointikohteista, ja on sen jälkeen 6.2.2008 tehnyt muutoksia investointeihin. Kaikkia investointilistalle merkittyjä kohteita ei kyetty toteuttamaan vuoden 2008 aikana. Merkittävä syy muutoksiin oli urheilupuiston yläkentän valaistuksesta aiheutuneiden kustannusten nouseminen kaksinkertaisiksi alkuperäiseen budjetointiin nähden. Liikuntapalvelukeskus antaa toteutumattomien kohteiden osalta alla olevat selvitykset ja toimenpide-esitykset.

Pansiontien – Rauman moottoritie (2,9km) valaistuksen ja perusparannuksen jatkaminen

Pansiontie – Rauman moottoritien välinen ulkoilutie on peruskorjattu, mutta sen valaiseminen olisi tullut liian kalliiksi. Valaistuksen rakentaminen siirretään tulevien investointien listalle.

Kohmon kentän ja Viinikan tallien välisen ulkoilureitin (0,8 km) valaistus
Vuoden 2008 kiinteistöliikelaitoksen investointilistalle alun perin merkitty Kohmon kentän ja Viinikan tallien eli Pikkunotkon kentän ja Hämeen valtatien välisen ulkoilureitin valaistus muutettiin lautakunnan kokouksessa 6.2.2008 toisen Kohmossa sijaitsevan ulkoilureitin valaisemiseksi. Liikuntapalvelukeskus esitti, että alkuperäisen ulkoilureittiosuuden sijasta valaistaisiin Vähähuhkonkadun ja Varissuon kuntoradan liittymän välinen ulkoilureittiosuus (0,8 km) ja välittömästi sen vieressä oleva pulkkamäki. Aloite muutoksesta oli tullut 18.3.2005 Kohmon aluekumppanuusryhmältä, joka oli priorisoinut kyseisen ulkoilureitin ja pulkkamäen valaisukohteina ennen Pikkunotkon kentän ja Hämeen valtatien välistä ulkoilureittiosuutta. Lautakunta päätti näin ollen kokouksessaan noudattaa aluekumppanuusryhmän/asukasyhdistyksen tahtoa ja teki vuoden 2008 investointilistalle mainitun muutoksen. Alkuperäinen Pikkunotkon kentän ja Hämeentien välisen osuuden valaiseminen on sittemmin jätetty pois myös vuoden 2009 investointilistalta säästösyistä.

Opasteviittojen asennus
Liikuntalautakunta hyväksyi kokouksessa 6.2.2008 liikuntapalvelukeskuksen esityksen, jossa opasteviitat poistettaisiin vuoden 2008 listalta ja niiden asennus tehtäisiin jatkossa liikuntapalvelukeskuksen omana työnä. Kohteeseen varatut määrärahat päätettiin samassa kokouksessa käyttää Parkin kentän kylmäkoneiston öljynpalautusjärjestelmän hankintaan.

Ispoisten uimarannan laiturin kannen ja portaiden uusiminen/ponttoniosien uusiminen
Uimarannan laiturin kunnostustyöt ovat paikoin jo aloitettu (mm. osa kaiteista asennettu) ja ne saadaan päätökseen avantouintikauden 2009-2010 alkaessa. Uimaportaat oli tarkoitus uusia jo avantouintikautta 2008-2009 varten, mutta uimarannan saunarakennuksen omistava Turun Avantouimarit ry totesi suunnittelutoimiston esittämien portaita olevan olivat liian jyrkät ikääntyneille käyttäjille. Tämän jälkeen avantouimareilta on tullut uusi esitys portaista, jotka seura on luvannut itse asentaa. Lisäksi seura on itse uusinut laiturin kannen lämpöelementeillä. Sekä laiturin kannen että portaiden tarvikkeet tulevat alkuperäisen suunnitelman mukaan kaupungin maksettaviksi kiinteistöliikelaitoksen listalta. Ponttonien osalta on todettu, että uusimistarvetta ei ole. Laituri on hieman kallellaan toispuolisesta kuormituksesta johtuen, mikä ei kuitenkaan johdu itse ponttonien kunnosta.

Kupittaa 2-kentän valaistus

Vuoden 2008 aikana kentän valaistusta varten hankittiin jo alustavasti joitakin tarvikkeita (mm. raudoitukset, muotit perustuksia varten). Mitään varsinaisia töitä kentällä ei ole vielä tehty. Vuoden 2008 investointien kokonaiskustannusten paisuessa, valojen valmistuminen siirrettiin vuodelle 2009.

Liite 1 Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2008 investointikohteet muutoksineen

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee tiedokseen toteutumattomia vuoden 2008 kiinteistöliikelaitoksen liikuntainvestointeja koskevat selvitykset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Liiklk § 87
Liite 1:Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2008 investointikohteet muutoksineen