Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 82 07.04.2009 9

1752-2009 (002, 021)

Liikuntatoimen vapaakorttien jakoperiaatteet

Tiivistelmä: -

Liiklk § 82

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Liikuntatoimen johtosäännön 4 § mukaan liikuntalautakunta päättää toimialallaan mm. vapautusten ja alennusten myöntämisestä maksuihin ja vuokriin ja liikuntalaitosten ja ulkoilualueiden vapaakorttien jakoperusteista.

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 10.3.2009 hyväksyä toimintasäännön muutoksen 1.4.2009 alkaen, jonka mukaan liikuntajohtaja päättää vapaakorttien jakamisesta lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti.

Ehdotan, että liikuntalautakunta päättää seuraavista vapaakorttien jakoperusteista:

-  Vapaakortteja voidaan jakaa sellaisille Turun kaupungin luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, jotka tehtäviä hoitaessaan tarvitsevat tietoa Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen vastuulla olevista liikuntaolosuhteista. Vapaakorttien myöntämisen tavoitteena on, että valmistelu ja tehtävät päätökset perustuvat oikeaan henkilökohtaisesti havaittuun tietoon. Tarkoituksena on myös, että tiedon hankkiminen on mahdollisimman helppoa ja voi toteutua myös vapaa-ajalla ilman palkkaa tai palkkiota. Edellä mainituin perustein vapaakortteja ja niihin liittyviä oikeuksia vastikkeettomiin palveluihin liikuntatoimen ylläpitämillä liikuntapaikoilla voidaan jakaa korkeintaan 74:lle henkilölle valtuustokaudeksi. Kortti ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen. Viranhaltija, jonka virkasuhde päättyy siinä tehtävässä jonka perusteella oikeus on myönnetty, menettää oikeuden vapaakorttiin. Samoin luottamushenkilö, joka eroaa tai menettää oikeuden luottamustehtävään, menettää oikeuden vapaakorttiin.

- Lisäksi vapaakortteja voidaan jakaa liikuntatoimessa vähintään 10 vuotta palvelleille liikuntapalvelukeskuksesta eläkkeelle siirtyneille henkilöille ja vähintään kolme kautta liikuntalautakunnassa varsinaisena jäsenenä istuneille luottamushenkilöille tai muuten ansioituneille edellisten liikuntalautakuntien jäsenille. Kortti ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen. Vapaakortti on lahja liikunnan edistämiseksi tehdystä työstä. Nämä vapaakortit ovat voimassa toistaiseksi.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyt liikuntatoimen vapaakorttien jakoperusteet.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Samalla lautakunta päätti Rauteen ehdotuksesta Terävän kannattamana yksimielisesti antaa liikuntajohtajan tehtäväksi neuvotella Veritas Stadionin tapahtumien järjestäjien kanssa sopimus vapaakorttien käytöstä ja pääsylippujen hinnoista ja että hankinnasta tehdään asianmukainen päätöspöytäkirja.

Heinonen, Moisander ja Mäenpää ilmoittivat olevansa esteellisiä, eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn klo 17:36-18:00.