Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 73 10.03.2009 2

3292-2009 (643, 654)

Lausteen uimahallin aukioloajan laajentaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 73

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Petreliuksen uimahallissa havaittiin 27.2.2009 vesivahinko, joka osoittautui siinä määrin vakavaksi, että Tilaliikelaitoksen ja Talotoimiliikelaitoksen kanssa yhdessä sovittiin uimahallin sulkemisesta pikaisesti terveydellisten ja rakenteellisten riskien takia. Petreliuksen uimahalli suljettiin 7.3.2009.

Tilaliikelaitos on ryhtynyt toimenpiteisiin uimahallin korjaamiseksi mahdollisimman nopeasti ja tavoitteena on saada uimahalli uudelleen käyttöön syksyllä 2009.

Liikuntapalvelukeskuksen tarkoitus on siirtää Petreliuksen uintivuorot Lausteen uimahalliin. Lausteen uimahalli on tällä hetkellä liikuntalautakunnan päätöksen mukaisesti yleisölle auki arkisin 28 viikkotuntia.

Lausteen uimahallin käyttötuntien lisäämisellä voidaan osittain korvata Petreliuksen korjausajan yleisöuintien allastilan puute. Petreliuksen uima-allas on pituudeltaan 25 m ja oheistiloineen merkittävästi parempi, kuin Lausteen 16,7 m:n pituinen allas.

Petreliuksen uimahallissa työskentelee kaksi uinninvalvoja-liikunnanohjaajaa ja yksi hallinhoitaja toistaiseksi voimassa olevilla työsopimuksilla.

Kahden henkilön työpanos on tarkoitus siirtää Lausteen uimahalliin, jolloin Lausteen hallia on mahdollista pitää yleisölle avoimena seitsemänä päivänä viikossa loppukevään ajan 16.3. – 30.4.2009. Aukioloajat mukailevat jokseenkin tarkasti Petreliuksen aukioloaikoja. Viikon aukiolotunneiksi on kaavailtu yhteensä 67,5 tuntia, joista 13 on ohjattuja vesivoimistelutunteja. Kolmas Petreliuksen työntekijä siirtyy Impivaaran uimahalliin avoimen vakanssin hoitajaksi. Toukokuun alusta työvoima siirtyy Samppalinnan uimalaan.

Koulutoimintakeskus käyttää Lausteen uimahallia opetustarkoitukseen 4.- 27.5.2009. Lausteen uimahalli on tarkoitus avata kesätauon jälkeen 30.8.2008

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää laajentaa Lausteen uimahallin viikoittaista yleisöuintiaikaa n. 70 tuntiin. Lisäksi lautakunta päättää avata uimahallin kesätauon jälkeen 30.8.2009. Järjestely on käytössä kesätaukoa lukuun ottamatta, kunnes Petrelius saadaan käyttöön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLehmusvuori Juha