Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 67 10.03.2009 9

18-2009 (000)

Liikuntasuunnittelijan (vak.nro 403918) valinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 67

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Liikuntalautakunnan johtosäännön mukaan liikuntasuunnittelijan valinta kuuluu liikuntalautakunnan toimivaltaan. Virantäyttöprosessi aloitettiin liikuntalautakunnassa jo 11.11.2008 ja edellinen lautakunta ehti käsitellä asiaa yhteensä kolmessa kokouksessaan.

Liikuntalautakunta on myöntänyt eron liikuntasuunnittelija Anu Oittiselle kokouksessaan 9.1.2009. Samalla liikuntalautakunta päätti julistaa viran julkisesti haettavaksi 27.1.2009 mennessä.

Liite 1lehti-ilmoitus

Yhteensä virkaa haki 21 henkilöä.

Liite 2viran hakijat

Hakemusten perustella päätettiin kutsua haastatteluihin 4.2.2009 seuraavat: fil.tri Minna Boström (-71), FM Kristiina Karppi (-73), LitM Senni Lepistö (-80 ) sekä FM Mervi Tiensuu-Tsiopoulos (-76).

4.2.2009 pidetyissä haastatteluissa olivat mukana liikuntajohtaja, hallintopäällikkö kaikkien osalta, sekä vs. liikuntapalvelupäällikkö Karpin ja Lepistön osalta.

Kaikki haastateltavat osoittivat riittävää kykyä tehtävän hoitamiseen. Parhaaksi arvioitiin Kristiina Karppi lähinnä tehtävään liittyvän työkokemuksen sekä Turun kaupungin organisaation tuntemuksen osalta. Myös tehtävässä keskeisten vuorovaikutustaitojen sekä annetun kirjallisen tehtävän osalta Karppi osoittautui varsin päteväksi.

Karppi on työskennellyt Turun kaupungin ympäristöviraston tehtävissä 2003-2007 ja viraston johto on antanut hänestä hyvän lausunnon.

Liikuntalautakunta palautti asian 10.2.2009 § 47 uudelleen valmisteltavaksi, jotta myös lautakunnalla olisi mahdollisuus osallistua haastatteluun.

Uusi haastattelu järjestettiin 4.3.2009, mihin kutsuttiin samat hakijat kuin aikaisemmin. Haastatteluun osallistuivat lautakunnasta varapuheenjohtaja Riitta Luoma ja jäsenet Laura Lindeberg ja Tuomas Viljamaa sekä liikuntajohtaja. Hakijoista tilaisuuteen saapuivat Kristiina Karppi ja Mervi Tiensuu-Tsiopoulos. Minna Boström ja Senni Lepistö ilmoittivat, etteivät osallistu tilaisuuteen. Toinen haastattelukierros vahvisti näkemystä Karpin valinnan puolesta.

Liikuntasuunnittelijan viran täyttäminen on välttämätöntä, jotta kaupungin liikuntaolosuhteiden suunnittelu etenee sujuvasti osana kaupunkisuunnittelua ilman pitempää hakuprosessista jo aiheutunutta keskeytystä.

Turussa on tutkimusten mukaan yli 100.000 omatoimisesti liikuntaa harrastavaa kaupunkilaista. Liikuntasuunnittelija on keskeisin ja välitön tiedonvälittäjä tuon asukasryhmän tarpeiden ja kaupunkiorganisaation välillä, kun puheena on päivittäisten arkiliikuntaolosuhteiden kehittäminen.

Viran tehtäviin kuuluu osallistavan liikuntasuunnittelun käynnistäminen, tarpeiden kartoittaminen yhdessä asukkaiden, järjestöjen, muiden hallintokuntien ja toimijoiden kesken sekä myös naapurikuntien kanssa. Toinen keskeinen tehtävä on koordinoida monialaisen suunnittelun sujuvaa etenemistä sekä valvoa käynnistyvien hankkeiden toteuttamista. Edelleen tehtäviin kuuluu valmistella vuosittain liikuntapaikkojen peruskorjausten ja uusien investointien ehdotus liikuntalautakunnalle tarkoitukseen varatun talousarvion mukaisesti. Myös liikuntapalvelukeskuksen kaavalausuntojen valmistelu kuuluu ko. viran tehtäviin.

Huolimatta talouden laskusuhdanteesta Turun kokoisessa kaupungissa liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia tulee kehittää pysyvän ja ammattitaitoisen virkahenkilön vakinaisena päätehtävänä. Lamavuosina on erityisen tärkeä kyetä tarjoamaan kuntalaisille houkuttelevia liikunta- ja ulkoilupalveluja.

Tehtävä kyetään täyttämään liikuntatoimelle vuodelle 2009 kaavaillun henkilöstömäärän (-1,5 %) sekä liikuntatoimelle esitetyn säästöbudjetin puitteissa.

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valita liikuntasuunnittelijan virkaan (vak. nro 403918) FM Kristiina Karpin 4 kk:n koeajalla edellyttäen, että hän ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Viran tehtäväkohtainen kuukausipalkka on 2.378,27 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedViran hakijat
tiedKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedKurppa Seija


Liitteet:

Liiklk § 67
Liite 1:Lehti-ilmoitus
Liite 2:Viran hakijat