Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 68 10.03.2009 10

1254-2009 (065)

Kumirouhetekonurmen hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 68

Tuoteryhmävastaava Teija Ravea-Unkuri 25.2.2009:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on 28.1.2009 pyytänyt Liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannosta tarjouksia Kumirouhetekonurmesta Parkin kentälle.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kysymyksessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on julkaistu hankintailmoitus 28.1.2008 HILMA- ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavissa Turun kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Tarjouspyyntö toimitettiin viidelle (5) toimittajalle.

Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla 10.2.2008.

Annettuun määräaikaan, 17.2.2009 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat seuraavat neljä (4) tarjoajaa: Aaba Kotikentät Oy, Omni Sica Oy, Saltex Oy ja YIT Rakennus Oy .

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen:

Tarjoajien kelpoisuuden tarkastuksessa todettiin, että kaikki tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu:

Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin halvin hinta. Halvimman hinnan 173 000,- € (alv 0 %) antoi Saltex Oy. Ehdotan, että kumirouhetekonurmi hankitaan hinnaltaan halvimman tarjouksen antaneelta Saltex oy:ltä kokonaishintaan 173 000,- € (alv 0 %) Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Keinonurmesta ja Parkin kentästä yleisesti:

Pinnoittamalla perinteisiä nurmipintaisia jalkapallokenttiä voidaan viisinkertaistaa ko. kenttien käyttötuntimäärä. Käytön lisääminen on mahdollista siksi, että luonnonnurmen käyttösuositus on vain 12-16 tuntia viikossa. Keinonurmella ei vastaavaa käyttörajoitetta ole. Toisaalta luonnonnurmen käyttökausi on (n. 5 kk) toukokuun lopulta lokakuulle. Keinonurmen käyttöjakso alkaa maaliskuussa ja päättyy lumen peittäessä kentät, useimmiten joulukuussa (n. 9 kk). Hoitokustannuksiltaan keinonurmi on merkittävästi luonnonnurmea taloudellisempi.

Parkkimäen kenttä on rakennettu Lounais-Suomen toistaiseksi ainoaksi isoksi tekojääradaksi v. 1997. Rata on avoinna suunnilleen marraskuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin säätilan siirtäessä mahdollisesti sekä aloitusta että lopetusta noin yhdellä viikolla.

Parkin kenttä on paitsi luistelukenttä myös varsin perinteinen jalkapallokenttä jopa niin, että vielä 1970- luvulla SM-jalkapallokausi käynnistyi keväällä siellä. Jotta erittäin keskeiselle kentälle on saatu ympärivuotista käyttöä, myös tekojään rakentamisen jälkeen on asfalttikentän ja putkiston päälle asennettu v. 1998 hiekkatekonurmi, joka oli tuohon aikaan käytössä suhteellisen uutena jalkapalloalustana.

Hiekkatekonurmen käyttöajaksi arvioitiin aikanaan n. 8 vuotta. Nyt 11 vuoden käytön jälkeen kenttä onkin jo erittäin huonokuntoinen ja käyttäjilleen vaarallinen. SPL:n Turun piiri onkin asettanut kentän melkein käyttökieltoon.

Liite 1SPL:n lausunto

Kaupunginjohtaja on 27.2.2009 antanut hankintojen osalta seuraavan säästöohjeen:

”Käyttöomaisuuden ja ulkoisten palvelujen hankinnoista tulee luopua tai siirtää hankintaa myöhempään ajankohtaan aina, kun se toiminnan luonne ja hankinnan merkitys hallintokunnan asiakaspalvelutoiminnan kannalta on mahdollista. Velvoite luopua hankinnoista tai myöhentää niitä koskee erityisesti olemassa olevan kaluston ja laitteiston korvaushankintoja ellei kyseessä ole rikkoutuneen tai käyttötarkoitukseensa soveltumattoman, toiminnan kannalta olennaisen kaluston tai laitteen korvaaminen. Hankintaa voidaan lisäksi perustella potilasturvallisuudella tai vastaavalla hyvin perustellulla syyllä. Tarvittava ensikertainen kalusto sekä laitteisto voidaan hankkia käyttöön otettaviin tiloihin.”

Parkin kentälle on siis hankittava uusi keinonurmi, jotta rikkoutunut ja käyttötarkoitukseensa soveltumaton, sekä jalkapallotoiminnan kannalta olennainen kenttä saadaan käyttöön kesäksi 2009.     

Hankintaan on haettu valtionavustusta, jonka osuudeksi arvioidaan 20-25 %. Päätös avustuksesta saadaan kevään kuluessa.

Hankinta kyetään suorittamaan liikuntatoimelle annettavan säästöbudjetin (-367.000 €) puitteissa.

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että kumirouhetekonurmi hankitaan hinnaltaan halvimman tarjouksen antaneelta Saltex Oy:ltä kokonaishintaan 173 000,- € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAaba Kotikentät Oy
tiedOmni Sica Oy
tiedSaltex Oy
tiedYIT Rakennus Oy
tiedRavea-Unkuri Teija


Liitteet:

Liiklk § 68
Liite 1:SPL:n lausunto