TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 28 22.01.2009 16

1821-2005 (549)

Jäsen Matti Heinosen aloite Ispoisten uimarannan alueen pysäköinnistä sekä uimarannan kehittämisestä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 28

Jäsen Matti Heinosen aloite Ispoisten uimarannan alueen pysäköinnistä sekä uimarannan kehittämisestä, liikuntalautakunta 28.9.2005 § 232

Aloite:

”Ispoisten uimarannan pysäköinti on ollut uimarannan kesäkäytön osata viime vuosina ongelmallinen ja hallitsematon. Rannalla ei ole ollut selvää pysäköintisuunnitelmaa ja ohjeistusta. Asiaan on kiinnittänyt huomiota alueen asukkaat.

Em. johdosta esitän, että liikuntatoimi ryhtyy pikaisesti neuvottelemaan kaupungin muiden tahojen kanssa, miten pysäköinti ratkaistaan hyvissä ajoin ennen ensi kesän uimarantatoiminnan alkua. Neuvotteluissa on syytä kartoittaa lisäalueen käyttöönottoa, esim. soutustadionin vierestä.

Samalla esitän, että liikuntatoimi aloittaa välittömästi neuvottelut Ispoisten uimarannan kokonaiskehittämisen toteuttamisesta."

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Ispoisten uimarannalle on aloitteen tekemisen jälkeen laskettu kestopäällyste sekä pysäköintialueelle, että rantasaunalle johtavalle tielle.

Uimarannalle on hankittu uusia viihtyisyyttä lisääviä kalusteita ja käytettävyyttä parantavia uimakoppeja.

Alueen kesäaikaista hoitoa on lisätty aikaisempaan nähden. Uimarantaa on kahden viime kesän valvottu ja valvonnan tueksi hankittu asianmukaisia pelastusvälineitä.

Rantalaiturin kansi on uusittu ja kaiteita parannettu.

Saunasta rantaan johtavalle tielle on hankittu lämmityselementit.

Alueelle on myös hankittu käyttöä ohjaava opastaulu.

Alueella tehtyjen toimenpiteiden ansiosta asukkaiden tyytyväisyys Turun uimarantoihin ja maauimaloihin on kasvanut selvästi vuoden 2005 3,53:sta vuoden 2008 3,74:ään (asteikko 1-5). Tämä ilmenee Kaupunki- ja kuntapalvelut kyselytutkimuksen tuloksista ja myös saaduista positiivisista palautteista yleisöltä.

Negatiivista palautetta on tosin myös saatu liittyen lähinnä vesilintujen jätöksiin.

Tehdyt toimenpiteet ovat usealta osalta mainittu kehittämissuunnitelmassa, joka on uimarannasta tehty Tilalaitoksen tilaamana v. 2001.

Kehittämissuunnitelma pitää sisällään ohjeita lähinnä uimarannan kehittämiseksi, mutta siinä otetaan kantaa myös lähialueiden kehittämiseen.

Kiinteistölaitoksen kanssa on sovittu, että kevään 2009 aikana järjestetään yhteiskokous, jossa on tarkoitus käydä keskusteluja kehittämissuunnitelman ajantasaistamiseksi ja sopia mahdollisista toteuttamisista ja niiden aikatauluista.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee asian tiedokseen ja katsoo samalla jäsen Matti Heinosen aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

tiedHeinonen Matti