TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 24 22.01.2009 12

7279-2008 (643, 664)

Pekka Artukan aloite toisen kaukalon siirtämiseksi Parkille

Tiivistelmä: -

Liiklk § 24

Pekka Artukan aloite 21.5.2008 § 151:

"Parkin tekojääkentällä on tällä hetkellä käytössä vapaaluistelualueen lisäksi 1 kaukalo, jota käyttävät sekä jääurheiluseurat johdettuun harjoitteluun, että vapaat käyttäjät lähinnä ”lämimiseen” ja pikkupelaamiseen. Vuorot jakautuvat iltaisin varattujen ja vapaiden vuorojen välillä noin 50/50. Huomioitavaa kuitenkin on, että samat pojat ovat kaukalossa molemmilla vuoroilla.

Kuten tunnettua Turussa on huutava pula jääurheiluun tarkoitetuista kaukaloista. Ongelmat kohdistuvat useimmin nuorimpiin ikäluokkiin, joille ei halleissa riitä jäätä inhimilliseen aikaan.

Impivaarassa, jäähallin takana seisoo käyttämättömänä ns. Impivaaran 3 kaukalo, jota ei enää vuosiin ole jäädytetty ilmeisesti leutojen talvien ja toisaalta yläpuolella olevien voimajohtojen takia.

Esitän, että liikuntapalvelukeskus tutkii mahdollisuudet ko. kaukalon siirtämiseksi Parkin kentälle nykyisen kaukalon viereen, jolloin mahdollistettaisiin tekojään tehokkaampi käyttö.

Tämän jälkeen nykyinen kaukalo palvelisi pelkästään jääurheiluseuroja ja lisäisi näin pienten lasten mahdollisuuksia jääurheilun johdettuun harrastamiseen ja toisaalta vanha kaukalo palvelisi niitä käyttäjiä, jotka haluavat vain ”lämiä” ja pelata ns. pihapelejä. Tällöin alue olisi kuitenkin reunoin suojattu, eikä olisi vaaraa, että kiekko vahingoittaisi jotain vapaaluistelualueella.

Tämän kakkoskaukalon päädyt voisi vaikka jättää auki, jolloin jäädyttäminen ei vaikeutuisi.

Edellytän, että mahdollisuudet tutkitaan jo ennen syksyn 2008 jääurheilukauden alkua."

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Parkin kentän käyttötilastojen mukaan talvikaudella 2008 liikuntajärjestöt käyttivät kaukaloa 26 tuntia viikossa hyvillä kellonajoilla. Käyttäjiä oli 4303 (6,84 %). Omatoimiliikkujia oli samalla jaksolla sekä kaukaloa, että vapaaluistelualuetta käyttäen 58583 (93,16 %).

Mikäli alueelle pystytetään toinen kaukalo, niin on todennäköistä, että koko kenttäalueen käyttäjämäärät tulevat laskemaan.

Kävijämäärien pudottaminen ei ole Liikuntalautakunnan strategian mukaista, joten toisen kaukalon asentamista ei voida pitää suositeltavana.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää todeta, että ei ole tarkoituksenmukaista pystyttää Parkille toista kaukaloa ja katsoo samalla jäsen Pekka Artukan aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

tiedArtukka Pekka