TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 6 09.01.2009 6

12788-2008 (113)

Liikuntapalvelupäällikön (vak.nro 403911) viransijaisen valinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 6

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen / Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio:

Liikuntapalvelupäällikkö on jäämässä virkaehtosopimukseen ja lakiin perustuvalle virkavapaalle 28.1.2009-7.12.2009.Liikuntalautakunta on 11.11.2008 päättänyt julistaa viransijaisuuden julkisesti haettavaksi 15.12.2008 mennessä. Viransijaisuudesta on julkaistu kuulutus 28.11.2008 kaupungin ilmoitustaululla ja internetsivuilla, 29.11.2008 Turun Sanomissa ja Åbo Underrättelser –lehdessä sekä työvoimahallinnon internetsivuilla 28.11.2008. Kuulutuksessa on todettu tehtävän kelpoisuusehdoista seuraavaa; ”Kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys liikunta-alaan. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää aktiivista kehittämisotetta sekä yhteistyö- ja organisaatiokykyä. Lisäansioksi luetaan kunnallishallinnon osaaminen sekä sujuva molempien kotimaisten kielten ja englannin kielen taito”.

Viransijaisuutta haki 39 henkilöä.

Liite 1sijaisuuden hakijat   

Yhteistyössä liikuntalautakunnan ja Liikuntapalvelukeskuksen kesken kutsuttiin haastatteluihin 19.12.2008 ja 22.12.2008 5 henkilöä; Päivi Ekdahl, Pirjo Lehtinen, Heli Luukkonen, Marja Miettinen ja Anna-Maria Salminen. Valintaperusteena käytettiin hakijoiden hakemuksissaan esittämiä tietoja kelpoisuusehtojen suhteen sekä tehtävän menestyksekkäälle hoitamiselle asetettujen tavoitteiden täyttymistä.

Haastatteluissa olivat mukana liikuntalautakunnasta; Riitta Koskimies, Pekka Rautee, Seppo Verronen ja Timo Virtanen, liikuntajohtaja Arto Sinkkonen ja liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio kaikkien haastateltavien osalta sekä osittain Matti Heinonen (Lehtinen, Ekdahl) ja Henrik Johansén (Miettinen, Salminen, Ekdahl). Haastatteluissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden koulutukseen, työkokemukseen, liikunta-alan tuntemukseen, kunnallishallinnon osaamiseen, kirjalliseen ja suulliseen esitystaitoon, kielitaitoon, kokonaisuuksien hahmottamiseen, aktiiviseen kehittämisotteeseen, vuorovaikutustaitoihin sekä organisointikykyyn.

Ko. sijaisuuden keskeisiä tehtäviä ovat:

- oman tulosalueen henkilöstöjohtaminen ja talousvastuu

- tulosalueen asioiden kirjallinen valmistelu lautakunnalle ja muille yhteistyötahoille

- poikkeuksellisen monitahoisen yhteistyöverkoston ylläpito kaupungin muiden toimialojen sekä kansallisten ja kansainvälisten verkostojen jäsenenä.

Hakemusten, haastattelun sekä kirjallisen tehtävän perusteella parhaiten em. vaatimukset täyttää fysioterapeutti, hallintotieteitten yo. Päivi Ekdahl. Tarkempi arviointi oheismateriaalissa.

Oheismateriaali 1kirjalliset tehtävät ja arviointia

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valita liikuntapalvelupäällikön viransijaiseksi 28.1-7.12.2009 fysioterapeutti Päivi Ekdahlin (s.1977) edellyttäen, että hän ennen viransijaisuuden vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Suljetuin lipuin suoritetussa vaalissa Päivi Ekdahl sai kahdeksan ääntä, Pirjo Lehtinen neljä ääntä ja Anna-Maria Salminen yhden äänen.

Ennen päätöksentekoa puheenjohtaja Stepanoff esitti Heinosen kannattamana Pirjo Lehtisen valintaa liikuntapalvelupäällikön viransijaiseksi seuraavin perustein:

"- Turun kaupungin organisaation ja päätöksenteon erinomainen tunteminen n. 20 vuoden työkokemuksella Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen työntekijänä, jossa esimieskokemusta myös n. 20 vuoden ajalta,

- toiminut osastopäällikkönä n. 2 vuoden ajan vastaavissa esimiestehtävissä nuorisoasiainkeskuksella, jossa esitellyt sektorinsa asiat myös lautakunnalle,

- kunnallishallinnon ja luottamusmiestyöskentelyn hyvä tunteminen Raision vapaa-aikalautakunnan tehtävissä vuodesta 2005 alkaen,

- Raision Seuraparlamentin jäsen vuodesta 2005 alkaen ja hyvä urheiluseurakentän tuntemus paikallisesti ja lähikuntien osalta.

Esittelijä on maininnut esityslistassa kolme keskeistä tehtäväaluetta.

Ensimmäisenä oman tulosalueen henkilöstöjohtaminen ja tulosvastuu. Vastaavista tehtävistä Lehtisellä on n. 20 vuoden työkokemus Turun kaupungilta.

Toisena kirjallinen valmistelu lautakunnalle ja muille yhteistyötahoille. Osastopäällikkö kokemusta Lehtisellä on n. kaksi vuotta, jossa esitellyt asioita myös lautakunnalle. Kirjallisen materiaalin tuottamisesta erilaisille yhteistyötahoille työkokemusta nuorisosihteerinä ja esimiehenä toimimisesta n. 20 vuotta.

Kolmantena kohtana korostetaan monitahoisen yhteistyöverkoston ylläpito kaupungin muiden toimialojen sekä kansallisten ja kansainvälisten verkostojen jäsenenä. 20 vuoden työkokemus Turun kaupungin palveluksessa esimiestehtävissä ja osastopäällikön sijaisena toimiessaan ovat tuoneet Lehtiselle erinomaisen verkoston Turun kaupungin sisällä poikkihallinnollisen yhteistyön tekemiseen. Lisäksi seurakentän tunteminen yli kuntarajojen seuraparlamentin jäsenenä toimimisessa ja Raision vapaa-aikalautakunnan kokemusta hyödyntäen, antavat erinomaisen verkoston toimia paikallisesti, seudullisesti ja kansainvälisissä palavereissa laajan yhteistyöverkoston kautta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vajaan vuoden sijaisuuden palkkaamiseen Lehtisellä on huomattavasti paremmat lähtökohdat aloittaa tehtävän hoitaminen heti, koska tuntee Turun kaupungin organisaation, paikalliset yhteistyötahot ja seurakentän jo entuudestaan hyvin. Lisäksi siirtyminen tehtävään kaupungin organisaation sisältä ei lisäisi kaupungin henkilöstömenoja, joka olisi myös kaupungin tiukan taloustilanteen kannalta järkevää."

 

JAKELU

tiedhakijat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedKurppa Seija


Liitteet:

Liiklk § 6
Liite 1:Sijaisuuden hakijat