Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta32731.08.202116

7318-2021 (10 03 01)

Loukkaankadun katusuunnitelma välillä Lähdemäentie - Pulmussuontie

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Loukkaankadun katusuunnitelma välillä Lähdemäentie - Pulmussuontie. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja rakenteiden korjaus sekä pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 327

Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentamisen toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 23.8.2021.

 

Nykytilanne

 

Nykyisellään Loukkaankatu on sorapintainen katu. Kadun pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla kadun pinta menee huonoon kuntoon ja urautuu hulevesistä. Lisäksi rankkasateilla huleveden johtuminen kadulta tonteille on mahdollista. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä.

 

Kohteen sijainti opaskartalla

 

Suunnitelma

 

Loukkaankadun välin Lähdemäentie - Pulmussuontie kunnon parantamiseksi katu päällystetään asfaltilla ja hulevesien ohjaamiseksi asennetaan reunakivet kadun molemmin puolin. Loukkaankadun ajoradan leveys on suunniteltu Lähdemäentien suunnasta tultaessa noin 70 metrin matkalla 5,5 metriä leveäksi. Korttelin 23 tontin 9 kohdalla kadun leveys kapenee maasto-olosuhteiden vuoksi 4,5 metriin ja jatkuu 4,5 metriä leveänä Pulmussuontielle saakka.

 

Kadun kuivatusta parannetaan ja pintavesien valuminen tonteille estetään reunakivellä, uusilla hulevesikaivoilla sekä parantamalla kaltevuuksia. Uudet hulevesikaivot liitetään nykyiseen hulevesiviemäriverkostoon.

Kadun nykyinen valaistus säilyy. Muutamaa katuvalopylvästä joudutaan siirtämään.

 

Loukkaankadun välin Lähdemäentie - Pulmussuontie rakentamisen katusuunnitelmatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 103 000 euroa. Kustannusarvioon sisältyy 15 % suuruinen hankevaraus. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

 

Kuuleminen

 

Loukkaankadun välin Lähdemäentie - Pulmussuontie katusuunnitelma on ollut nähtävillä 21.6.- 5.7.2021 välisenä aikana. Suunnitelmasta esitettiin kaksi muistutusta, joista toisessa suunnitelma todettiin hyväksi ja toimivaksi sekä ehdotettiin Loukkaankadun jatkon asfaltointia välille Pulmussuontie – Mullintie. Suunnittelu on laajennettu kyseiselle katuvälille ja suunnitelma tullaan laittamaan nähtäville sen valmistuttua.

 

Toisessa muistutuksessa kiinnitettiin huomiota hulevesien johtumiseen Loukkaankadulta tontille Lähdemäentien yli. Kyseisen muistutuksen huolenaiheena oleva Lähdemäentie on parhaillaan suunnittelussa. Lähdemäentien suunnittelussa tullaan ottamaan huomioon Loukkaankadulta tulevat hulevedet uusien hulevesikaivojen, kaltevuuksien ja reunakivien avulla. Näillä ratkaisuilla estetään hulevesien kulkeutuminen tonteille myös Lähdemäentiellä.

Liite 1                                  Loukkaankadun katusuunnitelma K5888007 pvm. 16.6.2021

 

Oheismateriaali 1               Muistutus 1

 

Oheismateriaali 2               Muistutus 2

 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Loukkaankadun välin Lähdemäentie - Pulmussuontie katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMuistutuksen tekijät
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 327
Liite 1:Loukkaankadun katusuunnitelma K5888007 pvm. 16.6.2021