Asukaspysäköintijärjestelmän säännöt:

 

1.Asukaspysäköintitunnuksen voi saada väestörekisteritietojen mukaan kyseisellä asukaspysäköintialueella asuva henkilö. Hakijan kotiosoite tarkistetaan väestörekisteristä aina ennen luvan myöntämistä.

 

2.Luvan hakijalla tulee olla ajokortti ja asukaspysäköintitunnuksen voi saada ajoneuvoon (henkilö- tai pakettiauto, moottoripyörä, erikoisauto, nelipyörä tai kevyt nelipyörä (mopoauto)), joka on ajo-neuvorekisterin mukaan luvan hakijan omistuksessa tai hallinnassa.

 

3.Tunnukseen voidaan merkitä ainoastaan yksi rekisterinumero.

 

4.Asukaspysäköintitunnuksen hinta on 10€/kk + alv 24%. Kesken kalenterikuukauden voimaan saatettu ja lunastettu lupa on voimassa ostohetkestä ko. kuukauden loppuun, tällöin veloitetaan vajaalta kuukaudelta täysi kuukausihinta.

 

5.Tunnuksen voi lunastaa ostohetken kuukaudesta valitsemakseen ajaksi, kuitenkin enintään kuluvan vuoden loppuun asti loppuun asti.

 

6.Sääntöjen rikkomisen myötä voidaan evätä oikeus lunastaa uusia asukaspysäköintilupia sekä purkaa sopimus ja oikeus käyttää jo ostettua lupa. Väärin perustein hankitusta tai sääntöjen vastaisesti käytetystä ja evätystä luvasta ei palauteta rahaa.

 

7.Asukkaan muuttaessa pois asukaspysäköintialueelta luvan voimassaolo päättyy. Lunastetusta luvasta ei palauteta rahaa.

 

8.Luvan haltija on velvollinen ilmoittamaan kaupungille välittömästi kaikista luvan myöntämisen edellytyksissä tapahtuvista muutoksista.

 

9.Oikeus käyttää asukaspysäköintilupaa ajoneuvon pysäköintiin päättyy, kun jokin näiden sääntöjen luvan myöntämisen ehdoista ei enää toteudu, vaikka lupa olisi lunastettu ja maksettu pidemmäksi ajaksi. Lunastetusta luvasta ei palauteta rahaa luvan käyttöoikeuden lakatessa.

 

10.Nämä säännöt tulevat voimaan 18.12.2019 ja ne koskevat voimaantulon jälkeen myönnettäviä ja lunastettuja asukaspysäköintilupia.

 

 

 

 

Kaupunkiympäristölautakunta 17.12.2019 § xxx