Kauppakirja

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

 

XXXXX

s. x

 

Kaupan kohde:

 

Kaupan kohde on yhteensä noin 425 m2:n suuruinen alue, joka on voimassa

olevan tonttijaon mukaista tontti 853-58-18-1.

 

Kaupan kohde muodostuu:

 

Määräalasta yleisestä alueesta 853-58-9909-0, pinta-ala noin 281 m2.

Määräalasta yleisestä alueesta 853-58-9903-0, pinta-ala noin 144 m2.

 

Määräalat on osoitettu liitekartassa M 419 / 12.11.2019.

 

Kauppahinta:

 

Yksitoistatuhatta kolmesataakuusi (11.306,00) euroa (281 m2 x 10 €/m2 +

144 m2 x 59 €/m2).

 

Mikäli pinta-ala lohkomistoimituksessa poikkeaa edellä mainitusta, ei tällä ole vaikutusta kauppahintaan.

 

Kaupan perusteet:

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1.Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2.Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa määräalat heti omistukseensa ja hallintaansa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Määräalat myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3.Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

4.Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa määräalojen erottamisesta, kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka, kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

5.Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Kaupan kohde on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu venevalkaman korttelialueeksi (LV-3).

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin seuraaviin asiakirjoihin:

 

-lainhuutotodistukset x.x.2019

-rasitustodistukset x.x.2019

-kiinteistörekisteriotteet x.x.2019

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin ja kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

6.Rasiteoikeudet

 

Ostaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien tavanomaisten johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistön omistajalle korvataan em. toimenpiteestä mahdollisesti aiheutuvat suorannaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä kustannuksellaan em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin ostajaa enempää kuulematta.

 

7.Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

8.Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti myyjä ilmoittaa, että myytävä kohde on ollut rakentamatonta puisto- ja vesialuetta. Myyjän taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Mikäli myyjän tai sen edeltäjän omistusaikana syntynyttä maaperän pilaantumista ilmenee, ostaja laatii kaupan kohteen maaperän kunnostussuunnitelman. Kunnostussuunnitelma tulee laatia siten, että puhdistaminen tapahtuu taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Ostajan on esitettävä kunnostussuunnitelma myyjän hyväksyttäväksi ennen kunnostussuunnitelman esittämistä viranomaisille. Myyjän tulee hyväksyä tai hylätä kunnostussuunnitelma kuukauden kuluessa. Hyväksyttyään kunnostussuunnitelman myyjä vastaa viranomaisten kunnostussuunnitelman perusteella vaatimista maa-alueen puhdistuskustannuksista.

 

Puhdistuksen toteuttaa ostaja taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Myyjä ei vastaa puhdistuskustannuksista, jotka eivät perustu kunnostussuunnitelmaan tai asianomaisen viranomaisen päätökseen. Puhdistuskustannusten maksu tapahtuu ostajan lähettämää laskua tai laskuja vastaan.

 

Jos ostaja ei esitä kunnostussuunnitelmaa viranomaiselle 5 vuoden kuluessa kaupantekopäivästä tai esittää kunnostussuunnitelman viranomaiselle ennen kuin myyjä on sen hyväksynyt tai määräaika myyjän hyväksymiselle on päättynyt, vastaa puhdistuskustannuksista ostaja.

 

Jos kunnostussuunnitelmasta ei saada sovittua ja maan puhdistaminen jää ympäristönsuojelulain 133 §:n mukaisesti kaupungin hoidettavaksi, myyjä kilpailuttaa puhdistusurakan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (L 1397/2016), ”Hankintalaki”) mukaisesti. Mikäli myyjän suorittama puhdistusurakan Hankintalain mukainen kilpailuttaminen ja sen jälkeinen puhdistustyö aiheuttaa viivästyksiä kiinteistön rakentamisen aloittamiseen, myyjä ei ole miltään osin vastuussa tästä viivästyksestä ostajalle mahdollisesti aiheutuneista lisäkustannuksista tai vahingoista.

 

9.Kulkuoikeusalue

 

Turun kaupunki luovuttaa kartalla M 419 / 12.11.2019 osoitetun pysyvän kulkuoikeusalueen yleisen alueen 853-58-9903-0 alueelta. Kulkuoikeusalue on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu alueen osaksi, joka on varattu rakennusalan lv-3 käyttöön kulkutieksi LV-3 venevalkaman korttelialueelle (vl-3).

Kulkuoikeudesta peritään kertokorvauksena yhteensä 22.000 euroa. Kertakorvaus maksetaan kaupungin ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Kulkuoikeuden saaja on velvollinen hakemaan rasitetoimitusta kulkuoikeuden merkitsemiseksi kiinteistörekisteriin rasitteena. Kulkuoikeus perustetaan tontin 853-58-2-8 hyväksi. Rasiteoikeuden perustamiskustannuksista vastaa rasiteoikeuden saaja.

 

Kulkuoikeusalueen rakentamisesta ja jatkossa sen ylläpidosta vastaa kustannuksellaan kulkuoikeuden saaja.

 

10.Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä kaupasta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2019

 

Myyjä

 

Turun kaupunki

 

Ostajat

 

Petri Paakki

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupan vahvistajan todistus