Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö3103.12.2019 

13275-2019 (11 03 08)

Ulkoilulain mukainen päätös SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoituksesta

Ympäristönsuojelusuunnittelija Tanja Ruusuvaara-Koskinen, ympäristötarkastaja Virpi Laine 2.12.2019:

SF-Caravan Turku ry ilmoittaa pitävänsä tilapäistä leirintäaluetta, Auto Matkailu 2020, 10.1.2020 – 12.1.2020. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen alueella Artukaisten kaupunginosassa, Messukeskuksen, Messukentänkadun, Kirjaltajankadun ja Artukaisten kiitotien rajaamalla alueella.

Ilmoituksesta on pyydetty lausunnot Turun kaupungin ympäristöterveydeltä, Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. Lounais-Suomen poliisilaitos on antanut asiasta 20.11.2019 lausunnon, jonka mukaan alue soveltuu tilapäiseksi leirintäalueeksi. Turun kaupungin ympäristöterveys on 12.11.2019 todennut, että kun toiminta järjestetään hakemuksessa esitetyllä tavalla ja varmistutaan talousveden laadusta, leirintäalueesta ei ole odotettavissa haittaa tai vaaraa terveydelle.

Muiden viranomaisten lausunnoissaan esiintuomia velvoitteita:

Turun kaupungin ympäristöterveys: Talousvesi on tarkoitus ottaa messukeskuksen paloposteista, joten palopostien vedenlaatu on syytä tarkistuttaa ennen käyttöönottoa.

Muita toimintaan liittyviä ilmoituksia:

Toiminnanharjoittajan tulee tehdä Lounais-Suomen jätehuoltomääräysten edellyttämä yleisötilaisuuden jätehuoltosuunnitelma Turun ympäristönsuojeluun. Tämä hakemus jätteenkäsittelysuunnitelmineen on toimitettu tiedoksi jätehuoltoa valvovalle viranomaiselle.

Tilapäisen leirintäalueen järjestäjän tulee tilata Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta palotarkastus ennen toiminnan aloittamista.

Alueen turvallisuus- ja pelastussuunnitelmasta sovitaan erikseen pelastuslaitoksen kanssa.

Leirintäalueella tapahtuvasta elintarvikkeiden myynnistä on tehtävä erillinen ilmoitus Turun ympäristöterveyteen.

PäätösPäätin, että tilapäisen leirintäalueen pitäminen on toteutettava leirintäalueilmoituksessa kuvatulla tavalla seuraavin tarkennuksin ja lisäyksin:

Mitoitus:

Alueelle saadaan sijoittaa hakemuksen mukaisesti enintään 350 matkailuajoneuvoa.

Jätehuolto:

Septitankkien tyhjennykseen on varattava suojattu tyhjennyspiste, joka on liitetty kaupungin jätevesiviemäriin.

Polttokelpoisen jätteen (sekajätteen) keräilyyn tarkoitettujen jätelavojen (2 kpl) tulee olla kannellisia ja haittaeläimiltä suojattuja.

Lasi, metalli, pahvi ja keräyskartonki on kerättävä omiin astioihinsa, jos niitä kertyy yli 10 kg jätelajeittain tilaisuuden aikana.

Leirintäalueella syntyvien jätteiden keräilystä on huolehdittava asianmukaisesti niin, ettei jätteitä pääse ympäristöön aiheuttamaan roskaantumista ja muita haittoja.

Tässä päätöksessä on huomioitu Turun kaupunkiseudun jätehuoltomääräysten edellyttämän jätehuoltoa koskeva suunnitelman sisältö. Päätös on jätehuoltoa koskevin osin valmisteltu yhteistyössä jätehuoltoa valvovan viranomaisen kanssa.

Perustelut

Ulkoilulain (606/1973) 19 §:n vaatimukset leirintäalueen sijoittamisesta, rakentamisesta ja hoitamisesta täyttyvät toimittaessa ilmoituksessa kuvatulla tavalla ja noudattamalla lisäksi ulkoilulain 25 §:n nojalla annettavia määräyksiä.

Koska asian ratkaisulla ei voida katsoa olevan hallintolain (434/2003) 41 §:n tarkoittamaa huomattavaa vaikutusta muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin, asian vireilläolosta ja vaikuttamismahdollisuuksista ei ole yleisesti kuulutettu.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Turun hallinto-oikeuteen (ulkoilulaki 26 ja 30a §).

Liite 1SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoitus ja liitekartta

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
aoSF-Caravan Turku ry
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristötoimiala, ympäristöterveys
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos


Liitteet:

Kytoys § 31
Liite 1:SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoitus ja liitekartta