Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö9402.12.2019 

14021-2019 (10 01 00)

Sitoumus toriparkin toteuttamiseen liittyvien rasite- ja yhteisjärjestelysopimusten tekemisestä maanalaisia liiketiloja ja torikannen yläpuolisia paviljonkitiloja sekä naapurikiinteistöjä edustavien tahojen välillä (os. Kauppatori, Turku)

Turun toriparkkiin liittyen toteutetaan ympäröivien katualueiden alle liiketiloja ja kauppatorin toimintoihin liittyviä palvelutiloja. Kaupunginhallitus päätti 25.11.2019 §456 noin 1350 h-m2 suuruisten palvelutilojen vuokraamisesta 40 vuoden vuokra-ajaksi.

 

Toriparkin ja siihen liittyvien liiketilojen rakennuttaminen etenee vaiheittain ja lopullista tilojen hallinnointia varten kohteessa on useita erillisiä yhtiöitä, joiden rakenteet liittyvät kiinteästi toisiinsa. Kokonaisuuteen liittyvien eri osapuolten väliset rasite- ja yhteisjärjestelysopimukset tullaan tekemään heti, kun kokonaishankkeen suunnittelu ja toteutus on edennyt vaiheeseen, jonka mukaan selkeät ja yksikäsitteiset sopimukset ovat tehtävissä. Joka tapauksessa sopimusten tulee olla kunnossa ennen kyseessä olevien tilojen käyttöönottoa.

 

Tämä sitoumus tarvitaan Kauppiaskadun alapuolisten toriparkkihankkeeseen liittyvien maanalaisten tilojen ja torikannen yläpuolisten tilojen välillä sekä kokonaisuuden liittämiseksi Kauppiaskatuun rajoittuvan Kiinteistö Oy Turun Valtakulman tonttiin 853-6-6-11. Sitoumusta tarvitaan rakennusvalvontaviranomaisen päätöksentekoon liittyvien ehtojen takia. Sitoumuksen tarkoittamat rasite- ja yhteisjärjestelysopimukset ovat välttämättömiä osapuolten välisten oikeuksien pysyvyyden kannalta.

 

Sitoumuksen ja sen edellyttämien sopimusten osapuolina ovat Turun kaupunki omaan ja perustettavan Kiinteistö Oy Toripaviljongit lukuun (yleinen alue 853-6-9902-0 ja 853-6-9901-0 omistaja) Turun Toriparkki Oy omaan ja perustettavan Kiinteistö Oy Toripaviljongit lukuun (yleinen alue 853-6-9902-0 ja 853-6-9901-0 maanalaisen tilan vuokramies), Kiinteistö Oy Turun Metro (katualueen 853-6-9901-0 alaiset liiketilat) ja Kiinteistö Oy Turun Valtakulma (tontti 853-6-6-11).

 

Sitoumus ja sen perusteella laadittavat sopimukset ovat osa toriparkkihankkeen toteutuksen kokonaisuutta ja siten välttämätön hankekokonaisuuden kannalta.

 

Liite 1                                   Sopimusehdot

 

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

 

Päätös          Päätin hyväksyä liitteenä olevan sitoumuksen toriparkkihankkeen edellyttämien rasite- ja yhteisjärjestelysopimusten tekemiseksi heti, kun suunnitelmiin ja toteutukseen perustuvat selkeät ja yksikäsitteiset sopimukset ovat tehtävissä.

 

Sopimusten pitää olla kunnossa ennen kyseessä olevien tilojen käyttöönottoa.

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKiinteistö Oy Turun Metro
aoKiinteistö Oy Turun Valtakulma
aoTurun Toriparkki Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kytotont § 94
Liite 1:Sopimusehdot