Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta44419.11.20197

8022-2019 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Kaskenkatu 3 (14/2019)

Tiivistelmä: -

Kylk § 444

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Paula Aantaa 6.11.2019:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos III kaupunginosan korttelin 1 tontille 1003 osoitteessa Kaskenkatu 3. Työnimeltään kaavanmuutos on Kaskenkatu 3. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Paula Aantaa.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tontin rakennuskannan suojelu. Samalla tutkitaan täydennysrakentamisen mahdollisuutta tontille. Alueen luontoarvot huomioidaan koko alueen suunnittelussa.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaskenkatu 3

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kaskenkatu 3.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa syntyi äänin 11-2.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin esittelijän ehdotuksen ja Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

"Kaavan tavoitteet - kohta "Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tontin rakennuskannan suojelu. Samalla tutkitaan täydennysrakentamisen mahdollisuutta tontille. Alueen luontoarvot huomioidaan koko alueen suunnittelussa." muutetaan muotoon: "Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tontin rakennuskannan suojelu. Alueen luontoarvot huomioidaan koko alueen suunnittelussa."

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Hellsten, Lintunen, Anttila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Kevo, Wirén, Euro, Kontu ja Manni.

Sandelinin muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Lähteenmäki.

Esittelijän ehdotus hyväksyttiin äänin 11-2.

Sandelinin muutosehdotuksen perustelut:

"Suunnittelualue on Turun vanhinta kaupunkialuetta. Kaskenkatu 3 on arkkitehtonisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennetun ympäristön kokonaisuus, jota ei tule turmella ympäristöön sopimattomalla rakentamisella. Tarvetta tontin täydennysrakentamiselle ei ole."

Hovi ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus