Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42305.11.20199

13784-2018 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen suunnittelualueen laajennus ja tavoitteiden täydennys, Kylänkulma (23/2018)

Tiivistelmä:

Lautakunnalle tuodaan hyväksyttäväksi asemakaavanmuutoksen täydennetyt tavoitteet.

Kylk § 423

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin 28.10.2019:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Nummen kaupunginosan kortteliin 29, muinaismuistoalueelle, suojaviheralueelle, osalle katualuetta ja osille puistoalueita osoitteessa Uhrimäenkuja. Työnimeltään kaavanmuutos on Kylänkulma. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin.

Kylänkulman alueelle suunnitellaan uusi opiskelija-asuinrakennus ja selvitetään sijoituspaikkaa uudelle 5-ryhmäiselle lasten kunnalliselle päiväkodille. Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto hyväksyi Kuraattorinpolun päiväkodin korvaavat tilat -tilatarveselvityksen 22.10.2018 § 96, jossa todetaan, että kunnallisia päivähoidon paikkoja alueella tarvitaan jatkossakin. Suunnitelluille palveluille osoitetaan alueelta tarvittavat autopaikat.

Kaavan tavoitteet

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kaavan tavoitteet 4.12.2018 § 508.

(Kokouksessa päätetyt tarkennukset/lisäykset lihavoituina).

"Kaavan tavoite on taata opiskelijoiden palvelut alueella jatkossakin ja jatkaa alueen opiskelija-asuntorakentamista, koska opiskelija-asuntojen tarve sopivalla etäisyydellä yliopistokampuksesta on suuri.

Alueelle suunnitellaan uusi opiskelija-asuinrakennus. Uudisrakentamisen tavoitteena on eheyttää alueen kaupunkirakennetta ja vastata opiskelija-asuntojen kysyntään.

Samalla selvitetään, onko alueella tarvetta lasten päivähoidon tiloille, koska nykyinen päiväkotirakennus on elinkaarensa lopussa. LPA-korttelialueella sijaitsevat huoltorakennukset ovat jääneet tarpeettomiksi, jolloin alue on tarkoituksenmukaista liittää suunnittelualueeseen. 

Mitään olevia asuinrakennuksia ei ole tarkoitus purkaa. Tontit 17 ja 20 ovat kaavateknisistä syistä otettu mukaan kaavanmuutokseen, koska niiden kautta mahdollisesti muodostuu uusi ajoyhteys uusille opiskelija-asuntojen korttelialueille.

Alueella on ollut aikaisemmin vireillä kaavanmuutos nimeltä Uhrimäki. Kylänkulman kaavanmuutos korvaa osan siitä."

Kaavan tavoitteiden täydennys 28.10.2019

Kaava-aluetta laajennetaan käsittämään TYS:n opiskelija-asuinkortteleiden lisäksi itäinen osa Elinanpuistoa sekä suojaviheralue. Tavoitteena on sijoittaa alueelle uusi päiväkotitontti ja mahdollistaa korvaavat tilat poistuvalle Kuraattorinpolun päiväkodille. Pääosin Halisten pientareella sijaitseva pallokenttä poistuu ja uuden kentän tarve tullaan arvioimaan kaavanmuutosprosessissa. Kallioinen Hallinkorvan puistikko -niminen muinaisjäännös säilyy ja siitä noin 120 metriä etelään sijaitseva polttokenttäkalmisto, jonka tarkkaa laajuutta ei tiedetä, tulee tutkia.

Alueen jalankulku- ja pyöräilyverkoston kattavuutta parannetaan.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kylänkulma

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen täydennetyt tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kylänkulma.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus