Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta38808.10.20199

3203-2016 (613, 021)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös asemakaavanmuutosta koskevasta valituslupahakemuksesta, Saapaskallio 1-3

Tiivistelmä:

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa Saapaskallion asemakaavanmuutoksesta tehtyä päätöstä koskien.

Kylk § 388

Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristölakimies Nina Mattila 1.10.2019:

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 9.1.2018 § 18 asemakaavanmuutoksen sekä sitovan tonttijaon ja tonttijaonmuutoksen Moikoisten kaupunginosan (51) korttelin 1 tonteille 5 ja 6 osoitteessa Saapaskallio 1-3. Asemakaavamuutoksella mahdollistettiin kahden tontin jakaminen neljään rakennuspaikkaan. Samalla korttelialueen ja Honkaistentien katualueen välissä oleva puistoalue, Kuusamapuistikko, yhdistettiin rakennuskortteliin. Päätöksestä valitettiin Turun hallinto-oikeudelle ja vaadittiin päätöksen kumoamista.

Turun hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 19.6.2019. Hallinto-oikeus totesi selvitysten kaavan merkittävistä vaikutuksista olevan riittäviä ja että suunnitelman ympäristövaikutuksia on selvitetty tarpeellisessa määrin. Myös vuorovaikutus on kaavanmuutosta valmisteltaessa järjestetty maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Alueella on myös riittävästi lähivirkistykseen soveltuvia alueita. Kaavanmuutos ei myöskään aiheuta tarpeetonta elinympäristön laadun merkityksellistä heikkenemistä tai kohtuutonta haittaa.

Muutoksenhakijat hakivat korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa. Korkein hallinto-oikeus on todennut, että sen perusteella, mitä muutoksenhakijat ovat esittäneet ja mitä asiakirjoista muutoin ilmenee, valitusluvan myöntämisen perustetta ei ole.

Oheismateriaali 1Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 19.9.2019

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.