Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta6812.02.201911

1711-2019 (10 03 01)

Ulkovalaistussaneeraukset 2019

Tiivistelmä:

Ulkovalaistuskohteet sekä asfaltointikohteet tuodaan kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi 2019 alkaen operatiivisen sopimuksen kirjauksen mukaisesti. Kaupunkiympäristötoimiala esittää ulkovalaistus-saneerausohjelman vuodelle 2019. Ohjelma on tarkoitus toteuttaa valaistuksen peruskorjausrahoituksella.

Kylk § 68

Kaupunkirakentaminen, käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 28.1.2019:

Liitteessä 1 on esitetty on esitetty ulkovalaistussaneerausohjelma vuodelle 2019. Kartassa on eritelty korroosiovaurioisten pylväiden saneerauskohteita sekä aluesaneerauskohteita. 

Korroosivaurioisten pylväiden saneerausten yhteydessä korjataan myös huonokuntoisia kevyen liikenteen väyliä, viherkaistoja tai portaalipylväitä samalla osuudella ulkovalaistuksen kanssa.

Kartassa esitettyjen katuosuuksien korroosiovaurioisten ulkovalaistuspylväiden kunto on heikko ja niiden saneeraus turvallisuussyistä on välttämätöntä. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla. Valaisinpylväiden määrä katuosuuksilla vähenee tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta.

Aluesaneerauksissa toteutetaan vuosittain ilmajohtolinjojen saneerausta alueellisina kokonaisuuksina. Urakoissa ilmajohtolinjat uusitaan maakaapeleiksi. Samoissa vanhoissa puupylväissä on myös Turku Energia Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n ilmajohtoja sekä Kaupunkiympäristötoimialan ulkovalaistus. Aluesaneeraukset on sovittu toteutettavaksi yhteistyössä kaikkien toimijoiden kesken.

Ulkovalaistussaneerausohjelma on tarkoitus toteuttaa valaistuksen peruskorjaukseen vuonna 2019 varatulla rahalla.

Liite 1Yleiskartta vuoden 2019 saneerauskohteista

Liite 2Ulkovalaistussaneerauskohteet katukohtaisesti hinta-arvioineen

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä ulkovalaistussaneerausohjelman vuodelle 2019.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito


Liitteet:

Kylk § 68
Liite 1:Yleiskartta vuoden 2019 saneerauskohteista
Liite 2:Ulkovalaistussaneerauskohteet katukohtaisesti hinta-arvioineen