Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta45506.11.20188

9144-2018 (10 03 01)

Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelmat

Tiivistelmä:

Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelmissa nykyiset sorapäällysteiset kadut esitetään asfaltoitavaksi ja ajorata esitetään osittain rajattavaksi reunakivin.

Kylk § 455

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Jani Tulkki 29.10.2018:

Kunnaskadulla ja Kunnasaukiolla hulevedet valuvat nykyisin paikoin kadun varren tonteille tai lammikoituvat sorapintaiselle kadulle. Sorapintaisella kadulla lammikoituminen aiheuttaa kadunpinnan kuoppaisuutta ja lisääntyvää kunnossapitotarvetta. Uudessa katusuunnitelmassa ajoradan sivukallistuksia muutetaan osittain yksipuolisiksi ja alemmalle reunalle rakennetaan reunakivi. Kadun pituuskaltevuudella vesi kyetään reunakiven vieressä ohjaamaan kaivoihin ja ojiin. Molemmat kadut esitetään asfaltoitaviksi.

Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelmat ovat olleet nähtävillä 17.9.–1.10.2018. Nähtävilläolon aikana jätettiin yksi muistutus. Muistutuksessa puututaan kuivatuksen tehostamiseen Puistomäenkadulla Kunnaskadun liittymän kohdalla. Perusteena on esitetty puutteita Puistomäenkadulla olevien hulevesikaivojen sijainneissa, mikä johtaa hulevesien lammikoitumiseen kannanottajan kiinteistön kohdalla. Lisäksi muistutuksessa ollaan huolissaan siitä, että Kunnaskadun asfaltoinnin jälkeen Puistomäenkadulle ja sitä kautta edelleen kiinteistölle tulee enemmän hulevesiä.

Nähtävillä olleessa katusuunnitelmassa Kunnaskadun kuivatusta tullaan tehostamaan kadun saneerauksen yhteydessä muun muassa lisäämällä hulevesikaivoja. Kunnaskadun töiden yhteydessä parannetaan samalla Puistomäenkadun kuivatusongelma lisäämällä hulevesikaivo alimpaan kohtaan tai muuttamalla tarpeellisilta osin kadun tasausta niin, että hulevedet jatkossa virtaavat nykyisiin hulevesikaivoihin. Tämä tullaan esittämään laadittavassa rakennussuunnitelmassa.

Liite 1Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelma K 6706 005 16.8.2018

Oheismateriaali 1Muistutus Kunnaskadun ja Puistomäenkadun liittymän kuivatustilanteeseen

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelman K 6706 005 16.8.2018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 455
Liite 1:Kunnaskadun ja Kunnasaukion katusuunnitelma K 6706 005 16.8.2018