Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta44730.10.20182

9399-2018 (01 01 01)

Valvontapäällikön (vak.nro 502001) viran täyttäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueella on maaliskuussa 2018 tullut avoimeksi valvontapäällikön virka, jota on siitä asti hoidettu sijaisjärjestelyin. Tarkoitus on täyttää virka pysyvästi. Lautakunnalle esitetään, että virkaan valitaan oikeustieteen maisteri, VT, AA Roy Sjöblom.

Kylk § 447

Kaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta, valvontajohtaja Leena Salmelainen 25.10.2018:

Kaupunkiympäristötoimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -yksikössä on ollut julkisesti haettavana valvontapäällikön virka (vak. nro 502001). Virkaa on hoidettu maaliskuusta 2018 saakka sijaisjärjestelyin. Määräaikaan 13.9.2018 mennessä virkaan haki 9 henkilöä, joista 8 täytti viran kelpoisuusvaatimukset.

Valvontapäällikkö toimii muun ohella pysäköinninvalvonnasta annetun lain 10 §:n mukaisena kunnallisena pysäköinninvalvontajana, jonka kelpoisuusvaatimuksista on säädetty saman lain 12 §:ssä. Lain mukaan kunnallisen pysäköinninvalvojan kelpoisuusvaatimuksena kunnassa on muu oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto ja perehtyneisyys liikennekysymyksiin. Tämän lisäksi hakuilmoituksessa on ilmoitettu, että viran hoitamisessa eduksi luetaan kokemus taloushallinnosta ja tietojärjestelmäosaaminen.

Pysäköinninvalvonnasta annetun lain 10.4 §:n mukaan kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen päällikön johdon ja valvonnan alainen. LounaisSuomen poliisilaitokselta on pyydetty asiassa lausuntoa ja laitoksen päällikkö on 25.10.2018 ilmoittanut, ettei lausuntoa anneta.

Valvontapäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -yksikön toiminnan ja talouden tuloksellinen johtaminen ja kehittäminen. Lisäksi valvontapäällikkö vastaa yksikön viranomaistoiminnoista ja niiden kehittämisestä sekä toimii kunnallisena pysäköinninvalvojana. Näiden lisäksi hän vastaa alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen pysäköinninvalvonnan yhteistyöstä ja sen kehittämisestä.

Koulutus- ja työkokemustietojen perusteella haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa. Haastateltavien hakemusten ja suoritettujen haastattelujen jälkeen valittiin kaksi, joille tehtiin soveltuvuustestit. Soveltuvuustesteihin määriteltiin neljä painopistettä, jotka ovat tehtävässä menestymisen edellytyksiä.

Hakemusten, haastattelujen ja soveltuvuustestien jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella on katsottava, että hakijoista soveltuvin virkaan on oikeustieteen maisteri, VT, AA Roy Sjöblom. Sjöblom on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, suuntautumisalanaan hallinto-oikeus, joten hän täyttää koulutuksensa puolesta virkaan vaadittavan kelpoisuuden. Lisäksi hänellä on poliisin virkatutkinto, mikä osaltaan edesauttaa tehtävässä suoriutumista. Sjöblomilla on myös vuosien kokemus erilaisista valtion viranomaistehtävistä (muun muassa tullilaitoksessa) sekä erilaisten ja erikokoisten yksiköiden johtamisesta. Haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella voidaan todeta, että hän myös soveltuu valvontapäällikön tehtävään, koska hän on viranomaistehtäviin orientoitunut, järjestelmällinen ja systemaattinen sekä laatuhakuinen.

Toimialan hallinnonjärjestämispäätöksen 41 §:n mukaan kaupunkiympäristölautakunta päättää Luvat ja valvonta –palvelualueen yksiköiden päälliköiden ottamisesta virkaan.

Oheismateriaali 1Valvontapäällikön viran hakijat

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että kaupunkiympäristötoimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen valvontapäällikön virkaan (vak. nro 502001) valitaan oikeustieteen maisteri Roy Sjöblom virkaan kuuluvin palkkaeduin 1.11.2018 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aohakijat
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedSalmelainen Leena