Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta43730.10.20183

9646-2018 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Virvoituksentie (13/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 437

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Päivi Siponen 23.10.2018:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Luolavuoren kaupunginosan korttelin 24 tontille 7 osoitteessa Virvoituksentie 3 ja 5. Työnimeltään kaavanmuutos on Virvoituksentie. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Päivi Siponen.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksella tutkitaan länsiosalle tonttia 7 (entinen Luolavuoren vanhainkoti, nykyinen vaihto-opiskelija-asuntola Retrodorm) erilaisia maankäyttövaihtoehtoja kuten täydennysrakentamista, uudisrakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta.

Nykyisen toiminnan loppumisen jälkeen v. 2020 on tarkoituksenmukaista muuttaa alueen kaavallinen käyttötarkoitus vastaamaan paremmin kasvavan kaupungin tarpeita.

Turun kaupunki tulee etsimään avoimella kaksivaiheisella kilpailullisella menettelyllä kehittämiskumppania / -kumppaneita ko. tontin osalle vuoden 2019 alussa.

Koska pienin kaavoitettava kokonaisuus on tontti, Mäntyrinteen vanhainkoti on myös mukana kaavassa. Mäntyrinteen vanhainkoti on mukana vain kaavateknisessä tarkoituksessa, tontin rakennusalan uudelleen rajauksen vuoksi.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virvoituksentie

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Virvoituksentie.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin esittelijän ehdotuksen ja Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

"Virvoituksentien osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavan tavoitteet hyväksytään siten muutettuna, että esitetystä kumppanuuskaavoitusmallista luovutaan ja kaupunki kaavoittaa Virvoituksentien kaavan itsenäisesti julkisiin vanhusten asumispalveluihin."

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Peltonen, Lintunen, Anttila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Kevo, Wirén, Rantanen, Palmunen ja Manni.

Sandelinin muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Lähteenmäki.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus