Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta31107.08.20188

3203-2016 (613, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös asemakaavanmuutoksesta Saapaskallio tehdystä valituksesta

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Saapaskallion asemakaavanmuutoksesta tehdyn valituksen.

Kylk § 311

Konsernihallinto, kaupunkisuunnittelu, johtava asiantuntija Satu Lehto 30.7.2018:

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 9.1.2018 § 18 asemakaavanmuutoksen sekä sitovan tonttijaon ja tonttijaonmuutoksen Moikoisten kaupunginosan (51) korttelin 1 tonteille 5 ja 6 osoitteessa Saapaskallio 1-3. Asemakaavamuutoksella mahdollistettiin kahden tontin jakaminen neljään rakennuspaikkaan. Samalla korttelialueen ja Honkaistentien katualueen välissä oleva puistoalue, Kuusamapuistikko, yhdistettiin rakennuskortteliin. Päätöksestä valitettiin Turun hallinto-oikeudelle ja vaadittiin päätöksen kumoamista.

Turun hallinto-oikeus on 19.6.2018 päätöksellään hylännyt valituksen. Hallinto-oikeuden perustelujen mukaan selvitykset kaavan merkittävistä vaikutuksista ovat riittäviä ja suunnitelman ympäristövaikutuksia on selvitetty tarpeellisessa määrin. Myös vuorovaikutus on kaavanmuutosta valmisteltaessa järjestetty maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla eikä hyväksytty asemakaavanmuutos ole lainvastainen sillä perusteella, että se ei ole sen sisältöinen kuin kuulemisen eri vaiheissa on esitetty. Alueella on myös riittävästi lähivirkistykseen soveltuvia alueita vaikka pieni Kuusamapuistikko osoitetaankin asumiseen. Kaavanmuutos ei myöskään aiheuta tarpeetonta elinympäristön laadun merkityksellistä heikkenemistä tai kohtuutonta haittaa.

Muutoksenhakijat ovat hakeneet korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa. Asemakaavaa ei näin ollen ole tarkoituksenmukaista kuuluttaa voimaan tulevaksi.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 19.6.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

PäätösKaupunkisuunnittelulautakunta merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.