Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta31007.08.20187

9824-2014 (630, 021)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n ja Turun Autoilijat ry:n hakemukseen menetetyn määräajan palauttamiseksi

Tiivistelmä:

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n ja Turun Autoilijat ry:n tekemän menetetyn määräajan palauttamista koskevan hakemuksen. Asia merkitään tiedoksi.

Kylk § 310

Hallintojohtaja Harri Lehtinen 27.6.2018:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 16.2.2016 päättänyt kieltää yli 15 metristen ajoneuvojen ajon Ratapihankadun ja keskustan tietyillä kaduilla. Johtokunta on myös hylännyt päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt johtokunnan päätöksestä tehdyn valituksen. Korkein hallinto-oikeus on päätöksellään 5.6.2017 jättänyt hallinto-oikeuden päätöksestä tehdyn valituksen tutkimatta, koska valitus oli tehty liian myöhään.

Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ja Turun Autoilijat ry ovat vaatineet korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehdyssä hakemuksessaan, että hakijoille palautetaan menetetty määräaika, koska he ovat saaneet virheellistä informaatiota tiedoksiannosta ja määräpäivästä.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt hakemuksen, koska hakemuksessa ei ole esitetty laillista estettä tai muuta erittäin painavaa syytä, jonka perusteella hakijoille tulisi palauttaa menetetty määräaika valituksen tekemistä varten.

Oheismateriaali 1Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 18.6.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.