Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta29112.06.20181

7025-2018 (01 01 03)

Rakennustarkastajan avoimen viran hoitaminen 1.8.2018 - 31.12.2018

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että rakennustarkastajan avoimen viran hoitajaksi 1.8.2018 alkaen valitaan insinööri Jonna Vinberg siihen saakka kunnes vakanssi saadaan täytettyä, kuitenkin enintään 31.12.2018 saakka.

Kylk § 291

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 8.6.2018:

Rakennustarkastaja Reima Ojala on irtisanoutunut rakennustarkastajan virasta, koska hänet on valittu Naantalin kaupungin tekniseksi johtajaksi. Ojalan viimeinen viranhoitopäivä on 31.7.2018.

Maakäyttö- ja rakennuslain 21 §:n mukaan kunnassa pitää olla rakentamisen neuvontaa ja valvontaa varten rakennustarkastaja. Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 4 §:n 3. momentin mukaan rakennustarkastajalla tulee olla tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto. Lisäksi hänellä tulee olla riittävä kokemus rakennussuunnitteluun ja rakennustyön suoritukseen liittyvistä tehtävistä. Rakennustarkastaja on maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvissa tehtävissään kunnan rakennusvalvontaviranomaisen alainen.

Rakennustarkastajan viran kelpoisuusvaatimuksena Turun kaupungissa on teknillisessä korkeakoulussa tai yliopistossa suoritettu diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto ja riittävä kokemus rakennussuunnitteluun ja rakennustyön suoritukseen liittyvistä tehtävistä. Rakennustarkastaja johtaa kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen rakennusvalvontayksikköä. Rakennustarkastajalla on 29 alaista.

Rakennustarkastajan viran auki julistaminen kesällä ei ole tarkoituksenmukaista, koska potentiaaliset hakijat eivät välttämättä havaitse hakuilmoitusta kesäloma-aikana. Virka on tarkoitus laittaa hakuun alkusyksystä.

Siihen saakka kunnes virka saadaan pysyvästi täytettyä, on tarpeen valita avoimen viran hoitaja hoitamaan rakennustarkastajan tehtäviä.

Rakennustarkastajan ensimmäisenä varahenkilönä on toiminut va. tarkastusinsinööri Jonna Vinberg. Hän on koulutukseltaan insinööri (Rovaniemen teknillinen oppilaitos, rakennusosaston yhdyskuntatekniikan opintolinja). Hän ei täytä rakennustarkastajan viran kelpoisuusvaatimusta.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 6 §:n 2. momentin mukaan henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen virkasuhteeseen erityisistä kelpoisuusvaatimuksista riippumatta, jos siitä erikseen säädetään tai kunta erityisestä syystä yksittäistapauksessa toisin päättää.

Vinbergillä on esimieskokemusta eri kuntien rakennustarkastajatehtävistä kahdeksantoista vuoden ajalta, viimeksi Rovaniemen rakennusvalvonnan päällikön tehtävistä kuudelta vuodelta. Vinberg on antanut tehtävään suostumuksensa. Lain edellyttämänä erityisenä syynä voidaan pitää sitä, että kyseessä on lyhyt määräaika ja Vinbergillä on vankka kokemus rakennusvalvonnan esimiestehtävistä.

Hallintosäännön 83 §:n 5. momentin mukaan kaupunkiympäristötoimialan luvat- ja valvonta -palvelualueen yksiköiden päälliköt ottaa kaupunkiympäristölautakunta.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää valita insinööri Jonna Vinbergin hoitamaan rakennustarkastajan avointa virkaa (vak. nro 607012) rakennustarkastajan viran palkkaeduin 1.8.2018 alkaen omasta tarkastusinsinöörin avoimen viran (vak. nro 100005) hoitamisesta vapautettuna siihen saakka, kunnes rakennustarkastajan virka on täytetty ja valittu henkilö on ottanut viran vastaan, tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2018 saakka.

Samalla päätetään, että rakennustarkastajan virka julistetaan haettavaksi kesän jälkeen toimialajohtajan tarkemmin määrittelemänä ajankohtana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
aoVinberg Jonna