Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta25705.06.20187

6520-2018 (01 01 01, 01 01 03)

Ympäristönsuojelupäällikön (vak.nro 607101) viran täyttäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueella tulee 1.7.2018 avoimeksi ympäristönsuojelupäällikön virka, jota on lähes neljä vuotta hoidettu määräaikaisella virkamääräyksellä. Tarkoitus on täyttää virka pysyvästi. Lautakunnalle esitetään, että virkaan valitaan va. ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki.

Kylk § 257

Kaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta, valvontajohtaja Leena Salmelainen 29.5.2018:

Kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun yksikössä on ollut julkisesti haettavana ympäristönsuojelupäällikön virka (vak. nro 607101). Virkaa on hoidettu vuodesta 2014 saakka määräaikaisena. Virka tulee avoimeksi 1.7.2018, jolloin nykyisen viranhaltijan määräaikainen virkamääräys päättyy. Määräaikaan 23.4.2018 mennessä virkaan haki 19 henkilöä, joista 8 täytti viran kelpoisuusvaatimukset.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus toimialan tehtävistä. Lisäksi viran hoitamisessa edellytetään kokemusta esimiestehtävistä sekä kokemusta ympäristönsuojelun viranomais- ja suunnittelutehtävistä. Viran hoitamisessa eduksi luetaan kielitaito, yhteistyö- ja neuvottelutaidot sekä verkosto-osaaminen.

Ympäristönsuojelupäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa ympäristönsuojelun yksikön toiminnan ja talouden tuloksellinen johtaminen ja kehittäminen. Ympäristönsuojelupäällikkö vastaa ympäristönsuojeluviranomaisen sekä seudullisen jätehuoltoviranomaisen tehtävien valmistelusta sekä viranomaistoimintojen kehittämisestä ja valvonnasta. Ympäristönsuojelupäällikön tehtäviin kuuluu myös osallistuminen kaupungin ympäristöpolitiikan valmisteluun ja seurantaan sekä Itämerihaasteen koordinointi ja raportointi. Näiden lisäksi hän vastaa omalta osaltaan alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen ympäristönsuojelun yhteistyön ja hankkeiden kehittämisestä.

Koulutus- ja työkokemustietojen perusteella haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa. Haastateltavien hakemusten ja suoritettujen haastattelujen jälkeen valittiin kaksi, joille tehtiin soveltuvuustestit. Soveltuvuustesteihin määriteltiin viisi painotuskriteeriä, jotka ovat tehtävässä menestymisen edellytyksiä.

Hakemusten, haastattelujen ja soveltuvuustestien jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella on katsottava, että hakijoista soveltuvin virkaan on Olli-Pekka Mäki. Mäki on koulutukseltaan filosofian maisteri (FM), pääaineenaan luonnonmaantiede ja sivuaineina biologia, geologia ja ympäristönsuojelu, joten hän täyttää koulutuksensa puolesta virkaan vaadittavan kelpoisuuden. Lisäksi hänellä on vuosien kokemus toimialan tehtävistä. Mäki on hoitanut kyseistä virkaa lähes neljä vuotta määräaikaisessa virkasuhteessa. Tätä ennen hän on toiminut pitkään Turun ympäristötoimialan ympäristönsuojelussa ympäristönsuojelusuunnittelijana, josta virasta hän on tällä hetkellä virkavapaalla 30.6.2018 saakka. Hän täyttää siten myös tehtävien tuntemuksen osalta viran kelpoisuusvaatimuksen. Tämän lisäksi hänellä on kokemusta esimiestehtävistä ja erinomainen kokemus ympäristönsuojelun viranomais- ja suunnittelutehtävistä, mitkä ovat molemmat edellytyksenä viran hoitamiseksi menestyksekkäästi. Haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella voidaan todeta, että hän myös soveltuu ympäristönsuojelupäällikön tehtävään, koska hän on viranomaistehtäviin orientoitunut, palveluhenkinen ja kehittämishaluinen.

Toimialan hallinnonjärjestämispäätöksen 41 §:n mukaan kaupunkiympäristölautakunta päättää luvat ja valvonta -palvelualueen yksiköiden päälliköiden ottamisesta virkaan.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että Kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelupäällikön virkaan (vak. nro 607101) valitaan FM Olli-Pekka Mäki virkaan kuuluvin palkkaeduin 1.7.2018 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne