Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta23729.05.20183

6368-2018 (10 03 01)

Kausimyyntipaikkojen kokonaissuunnitelma

Tiivistelmä:

Lautakunnalle tuodaan selvitys nykyisistä ja suunniteltavista kausimyyntipaikoista

Kylk § 237

Va. infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää 28.5.2018

Kaupunkirakentamisen palvelualue on laatinut kausimyyntipaikkojen kokonaissuunnitelman, josta ilmenee nykyiset ja suunniteltavat uudet kausimyyntipaikat. Suunnitelma kausimyyntipaikoista ja tarvittavista toimenpiteistä liitekarttoineen on liitteenä.

Tänä vuonna uusista kausimyyntipaikoista toteutetaan Apteekkimuseon edustan kausimyyntipaikkojen tekniikkapollarit. Rakentaminen toteutetaan syksyllä välittömästi sen jälkeen, kun kausimyyntipaikat eivät ole enää käytössä. Siihen asti ko. paikan vesi-, viemäri- ja sähköliitännät hoidetaan väliaikaisin järjestelyin.

Kokonaissuunnitelmassa esitettyjen muiden uusien kausimyyntipaikkojen toteutustarvetta arvioidaan erikseen aina talousarvion laadinnan yhteydessä. Kausimyyntipaikkojen jakamisperiaatteet on selvitetty oheismateriaalissa 3.

Liite 1Kausimyyntipaikat infra

Oheismateriaali 1Kartta

Oheismateriaali 2Kaupunginhallituksen päätös 5.2.2018 § 47

Oheismateriaali 3Kausimyyntipaikkojen vuokraaminen kesäkausiksi 2017-2026, Kilajk 24.5.2017 § 240

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee kausimyyntipaikkojen kokonaissuunnitelman ja jakamisperiaatteet tiedoksi.

Lisäksi lautakunta päättää, että Apteekkimuseon edustan kausimyyntipaikkojen vesi-, viemäri- ja sähköliitäntöjen rakentamisen kilpailutus valmistellaan siten, että rakentaminen voidaan toteuttaa syksyllä heti, kun kausimyyntipaikkatoiminta on päättynyt vuoden 2018 osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin seuraavalla lisäyksellä: Lisäksi lautakunta edellyttää, että myynti- ja kausimyyntipaikkojen kehittämisen ja toteutuksen ohjelmointi koko kaupunkialueella valmistellaan monialaisessa yhteistyössä (huomioiden mm. kaupunkikuva, infra, jätteet, logistiikka ja talous) ja tuodaan lautakuntaan tammikuun 2019 loppuun mennessä.

Ilvessalon Peltosen kannattamana tekemä lisäys päätökseen hyväksyttiin yksimielisesti. Ilvessalon perustelut: "Kausimyyntipaikkoja on syytä tarkastella muutenkin kuin lähinnä jokirannan osalta, ja lisäksi kokonaissuunnitelman toteutus on ohjelmoitava sekä pantava täytäntöön."

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut


Liitteet:

Kylk § 237
Liite 1:Kausimyyntipaikat infra