Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta24629.05.201813

9348-2016 (653)

Lausunto Jäkärlän alueen päivähoitotilojen tilatarveselvityksestä

Tiivistelmä:

Tilapalvelukeskus pyytää lautakunnalta lausuntoa Jäkärlän alueen päivähoitotilojen tilatarveselvityksestä. Lausuntoehdotuksen mukaan lautakunta puoltaa tilatarveselvityksessä esitettyä ratkaisumallia.

Kylk § 246

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski 21.5.2018:

Jäkärlän alueen päivähoitotilojen tilatarveselvityksen laadinnasta ovat vastanneet Tilapalvelukeskuksen toimitilapäällikkö Nora Hilden, KYTO:n kaupunkirakentamisen rakennuttajainsinööri Jouni Anttila, Sivistystoimialan aluepäällikkö Kirsti Yrttiaho sekä KYTO:n kaupunkisuunnittelun kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski.

Tilatarveselvityksen kuvaus

Tilatarveselvityksessä tarkastellaan Jäkärlän alueen kunnallisia varhaiskasvatuspalveluja ja niiden tilatarpeita. Jäkärlän alueen päivähoitotiloissa on tunnistettu tulevina vuosina korjaustarpeita, joten on nähty tarkoituksenmukaisena tarkastella alueen tulevia päivähoitoratkaisuja kokonaisuutena.

Jäkärlässä toimii kaksi kunnallista päivähoitoyksikköä yhteensä neljässä eri toimipisteessä. Toimipisteiden kiinteistöistä kaksi, Arkeologinkatu ja Suotorpankuja, on Turun kaupungin omistamia ja toiset kaksi, Lampolankatu ja Jäkärlän puistokatu, on TVT Asunnot Oy:n omistamia. Selvitykseen on koottu tietoa mm. kunkin toimipisteen hoitopaikka- ja henkilökuntamääristä sekä itse rakennusten kunnosta ja kiinteistöjen kaavallisesta tilanteesta.

Alueen tulevan palvelutarpeen sekä kiinteistöjen tämän hetkisen tilanteen perusteella selvityksessä on esitetty ratkaisuehdotus.

Ratkaisuehdotus on kokonaisuudessaan luettavissa liitteenä olevasta tilatarveselvityksestä, mutta pääasialliseksi ratkaisumalliksi esitetään ensimmäisessä vaiheessa Suotorpankujan, Lampolankadun ja Jäkärlän puistokadun yksiköiden korvaamista Arkeologinkadun päiväkodin läheisyyteen rakennettavalla uudisrakennuksella. Toisessa vaiheessa, jossa esimerkiksi ns. Jäkärlän Kailan pientalokaavan toteutus lisäisi alueen hoitopaikkatarvetta, toteutettaisiin toinen uudisrakennus. Se voitaisiin toteuttaa nykyisen Suotorpankujan päiväkodin tontille, jolloin se palvelisi Jäkärlän itäisiä osia ja esim. juuri Jäkärlän Kailan uudisalueen tarpeita.

Lausuntoehdotus

Kaupunkiympäristölautakunta merkitsee tilatarveselvityksen tiedoksi sekä omalta osaltaan puoltaa tilatarveselvityksessä esitettyä ratkaisumallia.

Ensimmäisen vaiheen uudisrakennukselle sopivan paikan etsiminen on luontevaa kytkeä kaavamuutokseen, joka on tarkoitus käynnistää vielä tänä vuonna Jäkärlän vanhan kuntakeskuksen alueelle. Joidenkin palveluiden siirtyessä kuntakeskuksen alueelta Yli-Maarian uuteen monitoimitaloon, vapautuu alueelta tilaa muille toiminnoille. Vapautuvan tilan täyttämiseen uusi tai entisiä palveluja täydentävä julkinen toiminta sopisi todella hyvin.

Oheismateriaali 1Jäkärlän päivähoitotilat tilatarveselvitys, 16.4.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää antaa edellä olevan lausunnon Tilapalvelukeskukselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTilapalvelukeskus