Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta24029.05.20187

11383-2017 (613, 627)

Asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Topinojan kiertotalouspuisto (8/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 240

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski 21.5.2018:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaava ja asemakaavanmuutos Turussa Haagan ja Metsämäen kaupunginosiin sekä Kaarinassa Auranlaakson kaupunginosaan. Osoite on Pitkäsaarenkatu, Silakatu, Topjoenkatu ja Turun Kehätie. Työnimeltään kaavanhanke on Topinojan kiertotalouspuisto. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski.

Kaavan tavoitteet

Kun jätehuolto on muuttunut jätteiden loppusijoituksesta kiertotalouteen painottuvaksi, on Topinojan jätekeskuksen alueen asemakaava osittain vanhentunut. Alueen asemakaavaa on tarkoitus päivittää vastaamaan tämän päivän tarpeita ja samalla on tarkoitus kaavoittaa tulevaisuuden tarpeisiin uusia alueita kiertotaloudelle.

Nykyisen jätekeskuksen alueella kohta kokonaan maisemoitu vanha jätekumpu voidaan osoittaa jätteiden läjityksestä muuhun käyttöön. Muilta osin jätekeskuksen eri alueilla päivitetään käyttötarkoituksia, kulkuyhteyksiä ja aluerajauksia.

Uutta asemakaavaa on tarkoitus laatia jätekeskuksen kaakkoispuolella olevien rakentamattomien pelto- ja metsäalueiden osalle. Pääosin nämä alueet on tarkoitus osoittaa uudelle yritystoiminnalle kiertotalouden käyttöön, mutta huomioiden kuitenkin alueella olevan hevostoiminnan ja maisemoinnin tarpeet.

Uutta asemakaavaa laaditaan osittain myös Kaarinan kaupungin puolelle. Päävastuu tämänkin alueen valmistelun osalta on Turun kaupungin kaavoituksella, mutta päätöksenteko tapahtuu luonnollisesti Kaarinassa.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Topinojan kiertotalouspuisto, pvm 17.5 2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Topinojan kiertotalouspuisto.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Manni ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus