Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta25329.05.20181

6008-2018 (02 08 02, 10 03 01)

Linnanfältin kaava-alueen rakentaminen -urakan hankinnan aloittaminen sekä urakoitsijan valintakriteerit

Tiivistelmä:

Linnanfältin kaava-alueen rakentamisen aloittaminen ja urakoitsijan valintakriteerit

Kylk § 253

Salassa pidettävä, salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 momentin 2 kohta

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen, vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen 16.5.2018:

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa Linnanfältin kaava-alueen rakennusurakkaa. Linnanfältin kaava-alueen rakentamiseen on varattu vuoden 2018 talousarviossa 450.000 euroa ja valmistelussa olevassa taloussuunnitelmassa on varauduttu jatkovuosien rahoitukseen. Valmisteltavana olevassa taloussuunnitelmassa on tehty joitain ajoitusmuutoksia Linnanfältin kohdalla, mutta hankkeeseen varattu kokonaisrahoitus on säilynyt entisellään.

Urakassa toteutetaan rakennussuunnitelmien osoittamassa laajuudessa kaava-alue kokonaisurakkana. Kaava-alueen rakentaminen sisältää mm. vanhojen katujen ja pintarakenteiden peruskorjaamista, uusien katu-alueiden sekä niihin liittyvän kunnallistekniikan rakentamisen. Urakka-aika on suunniteltu alkavaksi syyskuussa 2018 ja päättyvän kesäkuussa 2020.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus. Urakan kokonaiskustannusarvio on noin 2.285.000 euroa (alv 0 %) jaurakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Urakoitsijalle varataan suuruudeltaan 75.000 euroa (alv 0 %) bonus, joka maksetaan urakan hyväksytyn vastaanoton jälkeen.

Bonuksen maksaminen sidotaan urakan yhteensovitukseen, liikennejärjestelyiden jne. onnistumiseen alueen talonrakentajien ja asukkaiden kanssa. Maksettavaa bonusta pienentävät kaikki tilaajan tai urakoitsijan saamat vaikutusalueeseen liittyvät kirjalliset reklamaatiot.

Bonus pienenee 1.500 euroa/reklamaatio. Samaan asiaan liittyvät yhden kalenteriviikon aikana saadut reklamaatiot lasketaan yhdeksi reklamaatioksi.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, mikäli laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään kolme (3) miljoonaa euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassaolevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

Tarjoajalla on oltava voimassaoleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden ja joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja.

Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Tarjoajalta edellytetään Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä rala -pätevyystodistus urakkaan soveltuvista toimialapätevyyksistä:

18.6a: Pääurakointi; Tiet, kadut, rautatie ja kiitotiet tai muu riittävä näyttö urakkaan soveltuvasta pätevyydestä: Pätevyystodistuksen voi muuna riittävänä näyttönä korvata toimialapätevyyksin eriteltynä referenssiluettelona viimeiseltä kolmelta vuodelta.

Tarjoajalla ja ilmoitetuilla alihankkijoilla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä yritystasoinen tähän urakkaan ja esitettyihin alihankintoihin soveltuva toimintatapojen sertifiointi tai muu vastaava tähän urakkaan soveltuva näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunhallinnasta. Esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

Muilta osin tarjouspyyntö liitteineen on oheisen tarjouspyyntöluonnoksen ja sen liitteiden mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 21.5.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- Linnanfältin kaava-alueen urakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin;

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa;

- hankkeesta julkaistaan hankintailmoitus HILMA-hankintakanavalla; sekä

- kaupunkirakentamisen palvelualuejohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan tarjouspyyntö ja mahdollisesti tehtäväksi tuleva sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 253
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 21.5.2018