Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta24529.05.201812

2727-2018 (08 00 00)

Humalistonkadun liikennesuunnitelma välillä Yliopistonkatu - Eerikinkatu

Tiivistelmä:

Humalistonkadun ja Eerikinkadun kulmassa oleva peruskorjattu hotelli avautuu marraskuussa 2018. Pysäköintipaikkojen sijoittelua Humalistonkadulla esitetään muutettavaksi palvelemaan asiointi- ja jakeluliikennettä.

Kylk § 245

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, liikennesuunnitteluinsinööri Maija Norava, 19.4.2018:

Kaupunkiympäristötoimialalla on laadittu Humalistonkadun liikennesuunnitelma välille Yliopistonkatu – Eerikinkatu. Eerikinkadun ja Humalistonkadun kulmassa olevaa hotellia peruskorjataan parhaillaan. Marraskuussa 2018 avattavan hotellin pääsisäänkäynti siirtyy Humalistonkadulle.

Nykyisin Humalistonkadulla välillä Yliopistonkatu – Eerikinkatu on yhteensä yhdeksän pysäköintipaikkaa, joista kuusi kadun torinpuoleisella reunalla. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 18 asti ja lauantaisin klo 15 asti.

Muutetussa liikennesuunnitelmassa Humalistonkadun kadunvarsipysäköinti on siirretty kokonaan kadun toiselle puolelle, Käsityöläiskatuun rajautuvan korttelin puolelle. Pysäköintipaikkamäärä säilyy ennallaan. Maksullisuuden aikarajoitukset pysyvät ennallaan Yliopistonkadun suunnalta viidellä ensimmäisellä paikalla. Neljä seuraavaa paikkaa ovat maksullisia arkisin ja lauantaisin myös sunnuntaisin ja nämä paikat osoitetaan 30 minuutin lyhytaikaiseen asiointiin. Lyhytaikaiset pysäköintipaikat palvelevat alueen asiointia sekä hotellin saatto- ja noutoliikennettä. Pysäköintijärjestelyissä on otettu jakeluliikenne huomioon siten, että jakelupaikka on sijoitettu korttelin keskiväliin palvelemaan kadun molemmin puolin tapahtuvaa jakelua. Nykyinen syvennys laatoitetaan ja osoitetaan jalankulkijoiden käyttöön.

Humalistonkatu on vilkas joukkoliikennereitti. Pysäköintiä suunnitellessa on otettu telilinja-autojen kääntymiset huomioon.

Liikennesuunnitelma on ollut nähtävillä 3.4 – 17.4.2018. Suunnitelmasta ei ole tullut yhtään muistutusta.

Muutokset selkeyttävät kadun poikkileikkausta ja ne toteutetaan katujen korvausinvestointina.

Liite 1Liikennesuunnitelma L 4920 032, muutettu 28.2.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Humalistonkadun liikennesuunnitelman välillä Yliopistonkatu – Eerikinkatu 28.2.2018 muutetun piirustuksen L 4920 032 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta


Liitteet:

Kylk § 245
Liite 1:Liikennesuunnitelma L 4920 032, muutettu 28.2.2018