Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta22915.05.20188

6855-2017 (639)

Vastaus entisen Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan jäsenten Elina Sandelinin ja Wellu Koiviston aloitteeseen vesibussiliikenteen muuttamisesta välittömästi esteettömäksi

Tiivistelmä: -

Kylk § 229

Seudullinen joukkoliikenne, joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 3.5.2018:

Jäsenten Elina Sandelin ja Wellu Koivisto aloitteessa viitataan, että Fölin vesibussiliikennekokeilussa olisi toimittu syrjivästi ja yhdenvertaisuuslain vastaisesti.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on käsitellyt vesibussiliikenteestä tehdyn hakemuksen, jossa on vaadittu vesibussiliikenteelle kieltoa ja uhkasakkoa vammaisiin kohdistuvan syrjinnän vuoksi. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on 8.3.2018 hylännyt hakemuksen, katsonut asiassa syntyneen syrjintäolettaman kumoutuneen, ja ettei Turun kaupunki ole laiminlyönyt velvollisuuttaan yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Turun kaupunki ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Föli pitävät esteettömyyttä erittäin tärkeänä ja edistävät sitä kaikessa toiminnassaan.

Turun kaupunginvaltuusto on päättänyt vakinaistaa Fölin vesibussiliikenteen esteettömänä. Vesibussiliikennettä liikennöidään kesästä 2018 alkaen kahdella esteettömällä vesibussilla. Laitureille tehdään vielä kevään aikana mittavia muutoksia esteettömyyden turvaamiseksi.

Oheismateriaali 1Aloite

Oheismateriaali 2Yhdenvertaisuus - ja tasa-arvolautakunnan jaoston istunnon pöytäkirjanote (salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 24 § 1 mom. 25 kohta)

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä selvityksen tiedoksi ja todeta Sandelinin ja Koiviston aloitteen tulleen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastKoivisto Wellu
vastSandelin Elina