Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja7011.04.2018 

7874-2012 (613, 627, 021)

Valitusluvan hakeminen korkeimmalta hallinto-oikeudelta: Turun hallinto-oikeuden päätös Vähäheikkiläntie 37:n asemakaavanmuutoksesta

Kaupunkikehitysryhmä, kaupunkisuunnittelu, johtava asiantuntija Satu Lehto 4.4.2018:

Turun hallinto-oikeus on 20.3.2018 kumonnut kaupunginvaltuuston 30.1.2017 § 13 hyväksymän asemakaavanmuutoksen Vähäheikkiläntie 37, koska meluselvityksiä ei ole ollut osallisten käytettävissä siten, että heillä olisi ollut tosiasiallinen mahdollisuus niiden pohjalta ottaa kantaa kaavan sisältöön ja lausua siitä mielipiteensä. Hallinto-oikeuden päätös ei ollut yksimielinen.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan. Muilla kuin kunnalla ei ole oikeutta hakea päätökseen muutosta.

Valitusluvan perusteista säädetään hallintolainkäyttölain 13 § 2 momentissa. Sen mukaan valituslupa on myönnettävä muun ohella, jos lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa tapauksissa tai oikeuskäytännön yhtenäisyyden vuoksi on tärkeätä saattaa asia korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Kun otetaan huomioon, että hallinto-oikeuden päätöksestä on äänestetty, on perusteltua saattaa asia korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Äänestyslausunto on lisäksi perusteltu paremmin kuin varsinainen hallinto-oikeuden päätös. Varsinaisen päätöksen perusteluissa on kokonaan sivuutettu se, että meluselvityksen mainitseminen kaavaselostuksessa on tosiasiallisesti antanut osallisille mahdollisuuden saada selvitys nähtäväkseen, vaikka sitä ei nettisivuilla olisikaan ollut saatavilla.

Turun kaupungin hallintosäännön 40 §:n 1 momentin 9 kohdan mukaan kaupunginjohtajan tehtävänä on päättää tuomioistuimen ja viranomaisen päätökseen tyytymisestä ja muutoksenhausta asioissa, jotka eivät kuulu toimialoille. Koska hallinto-oikeuden päätös kohdistuu valtuuston päätökseen, ei kyseessä ole toimialalle kuuluva asia.

Liite 1                                  Valituslupahakemus ja valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle liitteineen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että Turun kaupunki hakee valituslupaa Turun hallinto-oikeuden päätökseen 20.3.2018, jolla hallinto-oikeus on kumonnut kaupunginvaltuuston 30.1.2017 § 13 hyväksymän asemakaavanmuutoksen Vähäheikkiläntie 37.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

lausKorkein hallinto-oikeus
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tiedLehto Satu