Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala 
Toimialajohtaja3604.04.2018 

12828-2017 (615)

Poikkeamispäätös: Päiväkodin laajentaminen, Vähäheikkiläntie 50, Vähäheikkilä, P 2017-1573

Kaupunkiympäristötoimiala/ ympäristölakimies Tanja Lecklin 28.3.2018: 

Rakennuspaikka ja sen sijainti

Vähäheikkilä (41), kortteli 25, tontti 1, pinta-ala 24533 m2

Osoite: Vähäheikkiläntie 50

Hakija

Kiinteistö Oy Turun Vähäheikkiläntie

Rakennushanke

Kaavoitustilanne

ASEMAKAAVA

Alueella on voimassa asemakaava, joka on tullut voimaan 23.11.2002. Rakennuspaikkaa koskevat seuraavat kaavamääräykset:

YO: Opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. Tontille saa rakentaa yhden asunnon alueen valvonnan ja hoidon kannalta välttämätöntä henkilökuntaa varten.

Rakennusoikeuden määrä on asemakaavassa määritelty tehokkuusluvulla e=0,4

Rakennuspaikan vieressä on alue, jota koskee kaavamerkintä s-1: Suojeltava alueen osa, jolla ei saa suorittaa sen luonnontilaa muuttavia toimenpiteitä.

Poikkeukset

Naapureiden ja asianosaisten kuuleminen

Hakemuksesta on tiedotettu kirjeitse naapureille. Naapureille on varattu tilaisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen. Muistutuksia ei tehty.

Asianosaisten laajempi kuuleminen ei ole tarpeen (MRL 173 § ja MRA 86 §). 

Päätöksen perustelut

Rakennuspaikka sijaitsee Vähäheikkilässä. Kyseessä on olemassa olevan päiväkotirakennuksen laajennus, joka sijoitetaan opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle rakennusoikeus ylittäen.

Poikkeamiselle on olemassa erityinen syy, koska alueella on tarvetta uusille päivähoitopaikoille ja ne on tarkoituksenmukaista toteuttaa laajentamalla jo olemassa olevaa päiväkotirakennusta. Tontilla on jo aiemmin poikettu käyttötarkoituksesta sijoittamalla sinne nykyinen päiväkotirakennus. Koska laajennusosa sijoittuu luontevasti nykyisen rakennuksen yhteyteen siten, että se jää riittävän etäisyyden päähän kiinteistöllä olevasta suojeltavasta alueen osasta, jolla ei saa suorittaa luontoa muuttavia toimenpiteitä, ei poikkeamisella ole haittaa ympäristölle. Lisäksi hakemuksen mukaisen laajennuksen ansiosta päiväkodille saataisiin entistä suojatumpi piha-alue.

Koska hakemuksen mukainen poikkeaminen johtaa kiinteistön rakennusoikeuden ylittämiseen 6,5 %:lla, on hankkeen vuoksi tehtävä maankäyttösopimus. Maankäyttösopimus on allekirjoitettu 27.3.2018.

Edellä esitetyn perusteella hakemuksen mukaiseen poikkeamiseen on erityinen syy eikä poikkeaminen aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueen käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteitten saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteitten saavuttamista (MRL 171 §).

Liite 1            asemapiirros 21.11.2017

Toimialajohtaja Christina Hovi:

PäätösPäätin seuraavilla ehdoilla myöntää hakemuksen ja 21.11.2017 päivätyn asemapiirroksen mukaiset poikkeukset.

Samalla päätän, että hakijalta peritään poikkeamispäätöksen johdosta rakennusvalvontataksan 7.1 §:n mukaisesti 900 euroa sekä naapurien kuulemisen johdosta 70 euroa/kuultava kiinteistö (6kpl), yhteensä 1320 euroa.

Päätöksen voimassaolo

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Vastaavaa rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan kuluessa.Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä on 11.4.2018.

 

Kimmo Suonpää

va. toimialajohtaja

Valitusosoitus liitteenä.


Jakelu

aoKiinteistö Oy Turun Vähäheikkiläntie
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus/Ympäristö ja luonnonvarat
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedKoskela Ljudmila
tiedVesterholm Teija


Liitteet:

Kyto § 36
Liite 1:Asemapiirros 21.11.2017