Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta7506.02.20183

10140-2017 (065)

Pienet viherrakennustyöt ajalle 1.4.2018 - 31.3.2020 + 2 v. optiomahdollisuus

Tiivistelmä:

Alle 50.000 euron viherrakennustöistä on pyydetty avoimella menettelyllä tarjouksia kahden vuoden sopimuskaudelle + 2 vuoden optiomahdollisuus. Hankinta koskee pieniä puistojen ja liikenneviheralueiden sekä piha-alueiden peruskorjauksia. Tarjous saatiin kolmelta palveluntuottajalta, joista kaksi esitetään hylättäväksi. Sopimus esitetään solmittavaksi halvimman tarjouspyynnön mukaisen tarjoajan Kuntec Oy:n kanssa.

Kylk § 75

Salassa pidettävä, salauksen peruste Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 § 1 momentti 2 kohta

Strateginen hankinta, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 17.1.2018:

Turun kaupungin Hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen (nyk. kaupunkiympäristötoimiala) johtokunnan 29.11.2017 § 548 toimeksiannosta avoimella menettelyllä tarjouksia hankekohtaisesti tarvittavista pienistä viherrakennustöistä.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 500.000 euroa vuodessa. Kyseessä on EU -kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Tarjouspyyntö julkaistiin Cloudian Tarjouspalvelu.fi portaalissa, tarjouspyynöstä ei esitetty määräaikaan mennessä kysymyksiä eikä siihen tehty muutoksia.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että palveluntuottajiksi valitaan tarjoajista hinnaltaan halvin ja seuraavaksi halvin varapalveluntuottajaksi, laatu on huomioitu tarjouspyynnön ehdottomissa vaatimuksissa.

Sopimuksen piiriin kuuluvat yksittäiset kokonaishinnaltaan alle 50.000 euron arvonlisäverottomat toimeksiannot. Hinta-arvioltaan suuremmat työt Tilaaja voi harkintansa mukaan kilpailuttaa myös erikseen. Tämän sopimuksen piiriin eivät kuulu alueurakan ja rakennusurakoiden yhteydessä tehtävät viherrakennustyöt. Palvelua tilataan tarpeen mukaan, tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta:

Kuntec Oy                         

Viherpalvelu Ettala Oy      

Anlog Oy                           

Vertailuhintana on käytetty yhden vuoden arvioitua tarvetta. Tarjotut hinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden, optiokaudelle voi esittää hintamuutosta. Tarjousten tiedoista osa on merkitty liike- tai ammattisalaisuuksiksi.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Tarjoajat ilmoittivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset. Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on tarkistettu halvimmilta tarjoajilta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Viherpalvelu Ettala Oy:n tarjouksessa yksi hinta oli huomattavan halpa. Tarjoajalta saadun selvityksen mukaan hinta oli virheellinen, joten tarjous joudutaan sulkemaan pois tarjouskilpailusta.

Anlog Oy:n tarjouksesta puuttuivat vaaditut palveluntuottamiseen nimetyt henkilöt ansioluetteloineen, joten tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen ja joudutaan sulkemaan pois tarjouskilpailusta.

Ainoastaan Kuntec Oy:n tarjous on tarjouspyynnön mukainen ja otettu mukaan vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä ja palveluntuottajaksi valitaan tarjoajista hinnaltaan halvin ja seuraavaksi halvin varapalveluntuottajaksi. Edullisuutta laskettaessa käytetään tarjouspyynnössä mainittuja painotuksia.

Ainoan tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen, vertailuhinnaltaan 666.600 €/vuosi antoi Kuntec Oy, joka tulisi valita palveluntuottajaksi.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- Viherpalvelu Ettala Oy:n sekä Anlog Oy:n tarjoukset suljetaan pois tarjouskilpailusta;

- pienten viherrakennustöiden ensisijaiseksi palveluntuottajaksi ajalle 1.4.2018 – 31.3.2020 valitaan Kuntec Oy;

- kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus ja mahdollinen optiosopimus sekä tekemään niihin tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana;

- kilpailutukseen sisältyvälle kahden vuoden optiokaudelle tehdään hankintapäätös ja mahdolliset sopimukset myöhemmin erikseen; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä varten rikosrekisteriotteet valituilta palveluntuottajilta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä.

Palveluntuottajiksi valittujen on myös esitettävä myös kaikki muut tarjouspyynnössä vaaditut todistukset ennen sopimusten tekoa sekä vaadittaessa myös sopimuskaudella.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAnlog Oy
aoKuntec Oy
aoViherpalvelu Ettala & Co Oy